You are currently viewing Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Γλέντι των Μικρασιατών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Γλέντι των Μικρασιατών στη Νέα Φιλαδέλφεια

xmas neaf1

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γλέντι του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας « ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 το μεσημέρι, στο Μικρασιατικό μεζεδοπωλείο Προύσης και Ιωνίας στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου έδωσαν με την παρουσία τους ένα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση, γεμίζοντας τόσο τον ισόγειο όσο και υπερκείμενο χώρο του καταστήματος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου μαζί με τους συνεργάτες του – μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Ειρήνη Αμαξοπούλου (Αντιπρόεδρο), Χρήστο Κοπελούσο (Γ. Γραμματέα), Αρετή Παπαδοπούλου (Ταμία), Άννυ Αθανασιάδου- Χατζηνικολάου (Υπ. Δημοσίων Σχέσεων), Χαρά Καμπέρη (Υπ. Θεάτρου), Σοφία Αλεφραγκή (Υπ. Ενημέρωσης), Γιάννη Τομπούλογλου (Μέλος)   σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση τους στη πρόσκληση του Δ. Σ , τόνισε ότι η περίσταση δεν είναι κατάλληλη για πολλά λόγια και ανέφερε: «για άλλη μια φορά θα κληθούμε να αναλογιστούμε πως θα μπορέσει ο καθένας μας να ανταποκριθεί στο καθήκον της αλληλεγγύης. Ο Χριστιανισμός γέννησε τον ανθρωπισμό. Ο ανθρωπισμός παρηγορεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την υφήλιο. Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων».

xmas neaf3

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσεχείς δραστηριότητες  του Συνδέσμου, και συγκεκριμένα:

  1. Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 στις 19:30 στο χώρο του ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 στη Ν. Φιλαδέλφεια) γίνετε η παρουσίαση του βιβλίου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» από τους ηθοποιούς: ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ, ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΤΡΟΥΣΗ , ΤΑΣΟ ΝΟΥΣΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ. Στο πέρας της εκδήλωσης θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακά γλυκά. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

2.Από τις 15 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιείται στα γραφεία του Συνδέσμου (Κοιμήσεως  Θεοτόκου 29 ), καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή 11:00 -13:00  πρωί και 17:30 – 19:30  απόγευμα το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συνδέσμου Μικρασιατών, στο οποίο μπορεί να βρει κάποιος χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά, ημερολόγια του Συνδέσμου με αφιέρωμα στη Σμύρνη, διακοσμητικά, βιβλία, dvd’s κ.α.

xmas neaf2

3.Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:30 πραγματοποιείται η ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου στο “Café 1927” (Αγ. Τριάδος 3 στη Ν. Φιλαδέλφεια) όπου θα προσφερθεί καφές η τσάι με γλυκίσματα. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Στη συνέχεια οι καλεσμένοι διασκέδασαν με μικρασιάτικη μουσική και τραγούδια από ζωντανή ορχήστρα.

Το γλέντι κράτησε ως τις πρώτες απογευματινές ώρες και όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι  από τους μεζέδες, τα φαγητά και τα επιδόρπια που προσφέρθηκαν.

xmas neaf4

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν: Δημήτρης και Άλκηστις  Βασιλειάδη, Λάζαρος και Χάρης Τομπούλογλου, Βασίλης Γεωργιάδης, Γιάννης Ουσταμπασίδης, Μίλτος Παντελιάς, Τάκης Αθανασόπουλος, Μπάμπης και Πάνος Παλάσκας, Ειρήνη Σταματοπούλου, Ανδρέας Ρίζος, Στέλιος Μήλος, Νούλη Βαλάκου, Γιώργος Αδαμόπουλος, Σταύρος Σκαρπαθιώτης, Γιώργος Νικολάου, Θάνος Λέκκας, Λευτέρης Αντωνόπουλος, Νίκος Λούτας, Γιάννης Λουκιδέλης, Σπύρος Μπούρας, Μιχάλης Καραγιάννης, ο επί χρόνια γνωστός εκφωνητής της ελληνικής ραδιοφωνίας – συμπολίτης μας κ. Ζανάκης, Δήμητρα Πρεβέντη, αντιπροσωπία του Λυκείου Ελληνίδων, Φούλη Κουμπιά – Χιωτάκη, Ιωάννα Δρετάκη – Κάργατζη, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Σαββίνα και Στελλίνα Αντουλινάκη, η γνωστή σεναριογράφος Βάσια Καρυτινού  και πολλοί άλλοι.

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Τριανταφύλλου                                                 Χρήστος Κοπελούσος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  20  =  28