Ξεκίνησαν τα τμήματα της Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας

Νέα Ερυθραία,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

H Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό τη διατήρηση και διάδοση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της Μικράς Ασίας. Σήμερα, έχει αναπτύξει μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων διαθέτει τμήματα χορωδίας και εκμάθησης παραδοσιακών χορών καθώς και λαογραφικό μουσείο με συλλογή από σημαντικό αριθμό αυθεντικών κειμηλίων. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, η Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν τα νέα τμήματα της που αρχίζουν τον Οκτώβριο του 2011:

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Η χορευτική ομάδα λειτουργεί από το 2008. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε μεγάλο αριθμό χορευτικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έμφαση δίνεται σε χορούς από περιοχές της Μικράς Ασίας (Ιωνία, Καππαδοκία, Πόντος κτλ) καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες ελληνικές περιοχές Θράκη, Αιγαίο, κτλ. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα.

Λειτουργούν: Νέο Τμήμα Αρχαρίων, Τμήμα Προχωρημένων και Παιδικό Τμήμα.
Πληροφορίες: Ελένη Μάστορα, Τ.: 6973632295

Τμήμα Χορωδίας Παραδοσιακών Τραγουδιών

Η χορωδία της Ένωσης ιδρύθηκε το 2010 και έχει ήδη αρκετές επιτυχημένες εμφανίσεις στο ενεργητικό της. Οι συναντήσεις της γίνονται μια φορά την εβδομάδα και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει κυρίως παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας πριν από τη καταστροφή.
Πληροφορίες: Κυριάκος Μαρτάκης T.: 2106209814

Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής

Λειτουργεί για πρώτη φορά με σκοπό να συγκεντρώσει νέους αλλά και έμπειρους μουσικούς με ενδιαφέρον στη παραδοσιακή και κυρίως μικρασιατική μουσική που θα συγκροτήσουν το σύνολο μουσικής της Ένωσης. Το συγκρότημα θα ερευνά τη μικρασιατική μουσική, θα εμφανίζεται στις εκδηλώσεις της Ένωσης και θα πλαισιώνει το χορευτικό του συλλόγου.
Πληροφορίες: Ιωάννης Κατσίκης, Τ.: 6972676857

Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στα παραπάνω τμήματα καθώς και για συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ένωσης Μικρασιατών σε συνάντηση γνωριμίας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μετά τις 20:00 στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, Καρασταμάτη & Δρυμπέτη 2, ΤΚ 14671, Νέα Ερυθραία, Αττικής T.: 210 6209814.

Πληροφορίες για όλα τα παραπάνω Τμήματα δίνονται και από το email: erythraia@gmail.com

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  3  =