Ξανά μαζί μας η Ενωση Κυδωνιατών Μικράς Ασίας και ο Κυδωνιατικός Αστέρας

kydoniates2

Η  επαναδημιουργία ενός ιστορικού σωματείου όπως είναι η Ενωση Κυδωνιατών Μικράς Ασίας στην Αθήνα, αλλά και η επανέκδοση της εφημερίδας Κυδωνιατικός Αστέρας (σε μορφή διμηνιαίου  εντύπου), αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή είδησηπου μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον των Σωματείων.

kydoniates1

Ετσι την Κυριακή το μεσημέρι  3 Μαρτίου  σε κεντρική ταβέρνα της Πλάκας στην Αθήνα,  σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας της Ενωσης Κυδωνιατών Μικράς Ασίας παρουσία πλήθους Αιβαλιωτών και δεν μπορούσαμε να λείπουμε.

kydoniates3

Το ιστορικό αρχείο της Ενώσεως Κυδωνιατών προσφέρει στους ενδιαφερόμενους, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Φιοράκης, βάση για  επιστημονική μελέτη, ανάλυση του παρελθόντος  και καταγραφή της αλήθειας. Χαιρετίζουμε τα αδελφά Μικρασιατικά Σωματεία μέσω του Δικτύου Μικρασιάτης και είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδους συνεργασία με στόχο τη διατήρηση της μνήμης και του πολιτσιμού των προγόνων μας.

Δείτε το Βίντεο

 

 

 

Facebook Comments Box

This Post Has One Comment

  1. damien dessane

    Kalimera!

    Το όνομά μου είναι Damien Dessane. Είμαι Γάλλος. Ζω στο Aivaly. Κάνω ιστορική έρευνα για την πόλη. Ήδη έχει γραφτεί ένα βιβλίο για την ακαδημία και την εκκλησία των ταξιαρχιών. Μεταφράζω το βιβλίο του foundouli για το ayazma στα αγγλικά. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω τον τόμο 2 των καραμπλιά και τα περιοδικά Κυδωνιακοί Αστέρας από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 πιστεύω. μπορώ να σου στείλω τα βιβλία που έχω γράψει;
    εγκάρδια

Αφήστε μια απάντηση

4  +  2  =