Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) καλωσορίζει στην μεγάλη της οικογένεια, τον Μικρασιατικό Σύλλογο Νέου Ψυχικού, την Ενωση Μικρασατών Ερμούπολης Σύρου και τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσίων Αγιο Γεώργιο Γκιούλμπαξε, ως μέλη στη δύναμή της, με την απόφαση εγγραφής τους κατά την συνεδρίαση της 18/9/2016 Δ.Σ.
Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο (2015)με έδρα το Ψυχικό του Δήμου Φιλοθέης στην Αθήνα και ήδη μετρά την πρώτη του επιτυχημένη μεγάλη εκδήλωση, το Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Ψυχικό. Στην περιοχή του Νέου Ψυχικού εγκαταστάθηκαν μικρασιατες πρόσφυγες κυρίως από το Μελί της Ερυθραίας, από τα Βουρλά και τα Αλάτσατα.
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, έχει μερικά χρόνια λειτουργίας (ιδρύθηκε το 2009) και επιτυχημένης δράσης στο νησί και ήρθε η ώρα να συμμετάσχει κι αυτός στην ευρύτερη μικρασιατική οικογένεια. Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Σύρο εγκαταστάθηκαν μετά την κακατσορφή της Χίου και την Ελληνική επανάσταση του 1821. Οι πρόσφυγες, που δεν θεώρησαν εξαρχής μόνιμη τη διαμονή τους στο νησί, εγκαταστάθηκαν σε σκηνές και ξύλινα παραπήγματα. Ωστόσο, το 1824 έχτισαν την πρώτη εκκλησία (τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος), λιθόκτιστες οικοδομές στα πιο στέρεα σημεία του εδάφους, ενώ τα σπίτια άρχισαν να σκαρφαλώνουν στις πλαγιές οργανώνοντας τις συνοικίες των συντοπιτών (Βροντάδο, Ψαριανά, Υδραίικα).Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και την ανταλλαγή πληθυσμών εγκαταστάθηκαν στην Ερμούπολη Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες οι οποίοι βρήκαν γνώριμο τόπο να εγκατασταθούν καθώς, έναν αιώνα πριν, πολλοί Μικρασιάτες των παραλίων είχαν και πάλι καταφύγει στην Ερμούπολη λόγω σφαγών και διώξεων.
Ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε, ιδρύθηκε το 1977, με έδρα τα Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης στην Αττική. Στα Μελίσσια εγκαταστάθηκαν Μικρασιάτες Πρόσφυγες από την περιοχή του Γκιούλμπαξε της Περιφέρειας της Σμύρνης και ο Σύλλογος έχει όλα αυτά τα χρόνια αναπτύξει σπουδαία δράση με κορυφαία την ετήσια εκδήλωσης αναβίωσης του εθίμου “Κεσκέκι” ανήμερα του Αη Γιώργη. Το «κεσκέκι» αναβίωσε στην Πηγή Μελισσίων από τους ξεριζωμένους Γκιουλμπαξιώτες για πρώτη φορά το 1958, αμέσως μόλις πρωτολειτούργησε η εκκλησία του Άη Γιώργη, που τη χτίσανε οι ίδιοι και στην είσοδο τοποθετήσανε μια πέτρα που φέρανε από τον Γκιουλμπαξέ και συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι σήμερα.