Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Απριλίου 2012, ανήμερα της εορτής του πολυούχου της πόλης, πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι του Άη Γιώργη στη Νέα Πέραμο.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη πλατεία, για να παρακολουθήσει το έθιμο που διατηρεί ζωντανό η Δημοτική Κοινότητα –πρώην Δήμος Ν. Περάμου και αναβιώνουν κάθε χρόνο οι λαογραφικοί-πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Η Αντιδήμαρχος κα. Ψαρουλάκη στο σύντομο χαιρετισμό της, καλωσόρισε το κοινό, σημειώνοντας τη σπουδαιότητα της διατήρησης των εθίμων, ενώ ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε ένα λαογραφικό ταξίδι αναμνήσεων και παραδόσεων.
Η πρόεδρος του Συλλόγου, και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, Περαμίων Κυζικηνών κα. Τσακίρη, φέτος επέλεξε αντί για το καθιερωμένο λόγο, να αφιερώσει το χρόνο στην απονομή τιμητικών επαίνων στους 3 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος στις δύο ένοπλες συμπλοκές που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στη περιοχή –τη καταδίωξη στην αερογέφυρα της Πάχης και τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Ν. Περάμου.

Τις εικόνες του Αγίου Γεωργίου έδωσε στον Αρχιφύλακα Σταύρο Καραγιάννη, στον Αστυφύλακα Βασίλειο Λιάκο και τον Ειδικό Φρουρό Άνθιμο Καλιβρετάκη ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χορούς και τραγούδια της Προποντίδας και του Ανατολικού Αιγαίου από τις ομάδες του συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών με τη συνοδεία του παραδοσιακού μουσικού σχήματος «Δήθεν», και χορούς της Θεσσαλίας από το χορευτικό όμιλο Νέας Περάμου.
middlearth.gr/apopsi/