Το σκάκι της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας σε συνεχή άνοδο

 

Το Τμήμα Σκακιού της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας μετά την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ελλάδας στην περίοδο 2011-2012, συνέχισε να δίνει δυναμικό «παρών» και στη συνέχεια.

Έτσι στην περσινή περίοδο (1912-13) τερμάτισε, παρότι νεοφώτιστη στη Γ΄ Κατηγορία, στην 4η, πολύ τιμητική θέση και βέβαια συνεχίζει την πορεία της στη νέα σαιζόν.

Πέραν όμως από αυτή τη μεγάλη επιτυχία, που αντανακλά σ’ όλο το Δήμο Ν. Ιωνίας, αφού η Ένωση Σπάρτης είναι ο μόνος σύλλογος που καλλιεργεί το Σκάκι, υπάρχουν οι εντυπωσιακές παρουσίες των αθλητών της σε μεγάλο Τουρνουά ανά την Ελλάδα.

skaki1
Η αποστολή της Ένωσης. Από αριστερά: Νίκος Χατόγλου (αρχηγός αποστολής), Ίσαρης Κων/νος (γονέας), Αντώνης Αμπατζής (σκακιστής), Κωνσταντίνα Σώτου (γονέας), Αγγελική Ίσαρη (σκακίστρια), Ηλίας Ιωαννίδης (σκακιστής).

Έτσι στο 36ο Διεθνές Τουρνουά «΄Ικαρος» που διεξήχθη στην Ικαρία μεταξύ 13-21 Ιουλίου 2013 η Ένωση εκπροσωπήθηκε από τρεις σκακιστές της, οι οποίοι και πραγματικά εθριάμβευσαν.

Έτσι ο Ηλίας Ιωαννίδης, ήρθε 1ος και πήρε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία (-10) ετών, η Αγγελική Ίσαρη, 1η και με χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία (-12) ετών και ο Αντώνης Αμπατζής, 2ος με ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία (-20) ετών.

Ωστόσο και οι τρεις σκακιστές, μετέχοντας στο ομαδικό Raping (γρήγορο σκάκι) πήραν την πρώτη θέση και 3 χρυσά μετάλλια.

 Οι σκακιστές της Ενώσεως, αγωνιζόμενοι στο raping (γρήγορο σκάκι).

Οι σκακιστές της Ενώσεως, αγωνιζόμενοι στο raping (γρήγορο σκάκι).

Επικεφαλής της αποστολής της Ενώσεως ήταν ο υπεύθυνος του Τμήματος Σκακιού κ. Νίκος Χατόγλου, ο οποίος βέβαια σ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν δίπλα στα παιδιά βοηθώντας τα και εμψυχώνοντάς τα, αλλά και μετέχοντας ως απλός σκακιστής στους αγώνες.

Η καινούργια περίοδος (2013-2014) άρχισε ήδη για την Ένωση. Οι εγγραφές συνεχίζονται και τα μαθήματα, όπως πριν, γίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, (6-8μ.μ.) στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου της Ενώσεως (Αλατσάτων 27, Ν. Ιωνία).

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τον υπεύθυνο του Τμήματος Σκακιού κ. Ν. Χατόγλου (τηλ.: 6936112045) ή το τηλέφωνο του συλλόγου (210-2770978, από 10.00-13.00)

 

Facebook Comments Box
, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  +  19  =  27