Το καλό κεσκέκι θέλει καλή προετοιμασία κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Καισαριανή, αφού για 10 συνεχή χρόνια αναβιώνουν το παραδοσιακό μικρασιάτικο έθιμο με επιτυχία. Τα υλικά συγκεκριμένα, μοσχάρι και σιτάρι πολύ καλά βρασμένο, καλά ανακατεμένα και σιγοβρασμένα για πολλές ώρες. Την τεχνογνωσία για το κεσκέκι της Καισαριανής δίνουν για άλλη μια φορά οι ειδικοί, του Μικρασιατικού Συλλόγου Μελισσίων Αγιος Γέωργιος Γκιούλμπαξε που αναβιώνουν το έθιμο στα Μελίσσια εδώ και 50 χρόνια, οι αδερφοί Βασίλης και Γιάννης Ροσταδάκης και ο Μανόλης Γκατζόλης.
Από νωρίς το πρωί ανάβουν τα καζάνια στο δημοτικό αναψυκτήριο τα Ξύλινα της Καισαριανής και οι γυναίκες και οι άντρες του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής πιάνουν δουλειά μέχρι το απόγευμα, λίγο πριν την εκδήλωση που όλα πρέπει να είναι έτοιμα και να μοιραστεί το κεσκέκι στον κόσμο και να ακολουθήσει το παραδοσιακό μικρασιάτικο γλέντι. Η κούραση της προετοιμασίας ξεχνιέται μέσα από το αυτοσχέδιο γλέντι που στήνεται από τους ανθρώπους της Καισαριανής. Μεζέδες, κρασί, χορός, ανακάτεμα του σιταριού και τους κρέατος, ο καθένας από λίγο, όλοι μαζί οικοδεσπότες και καλεσμένοι.
Το βράδυ στο χώρο της πλατείας των πλατεία 200 Ηρώων – Σκοπευτήριο (πίσω από το Γήπεδο της Νήαρ Ηστ), γίνεται η διανομή του φαγητού στον κόσμο και αρχίζει το γλέντι. Η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Στέλλα Λήλου Σαρηπαναγιώτου, καλωσόρισε για άλλη μια χρονιά , τον κόσμο, τους επισήμους και τους μικρασιατικούς συλλόγους που παραβρέθηκαν στο κεσκέκι που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Καισαριανής.