Το δικό τους ραδιόφωνο απέκτησαν οι Ελληνες της Πόλης

Γεγονός είναι πλέον το πρώτο ελληνικό ραδιοφωνο στην ιστορία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης,στην πρωτοβουλία ομάδας νέων ομογενών, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο
«Είναι ένα σχέδιο δεκαετίας, το οποίο έμενε ανεφάρμοστο λόγω του απαγορευτικού κόστους αγοράς συχνοτήτων», επισήμανε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Η Ηχώ» .

«Τώρα, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να στήσουμε το διαδικτυακό ραδιόφωνο. Από τις 24 Απριλίου, που ξεκινήσαμε επισήμως, έχουμε εκπλαγεί, αλλά και συγκινηθεί από τη μεγάλη ανταπόκριση Ελλήνων απ΄ όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Από την ημέρα που ξεκίνησε το 24ωρο πρόγραμμα (www.radio.ihotispolis.com), με καλεσμένη την Ευανθία Ρεμπούτσικα, της οποίας η μουσική από την Πολίτικη Κουζίνα «ντύνει» το σήμα του σταθμού, ήδη δίνουν «παρών» καθημερινά πάνω από 3.500 ακροατές, από 50 χώρες.

Ο σταθμός εκπέμπει μόνο ελληνική μουσική, με λαϊκό πρόγραμμα και ρεμπέτικα τραγούδια. Καθημερινά, μεταδίδονται τρία ενημερωτικά δελτία για τις εκδηλώσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και πέντε ειδησεογραφικά, με ειδήσεις που αφορούν στον Ελληνισμό της Πόλης και τα ελληνο-τουρκικά, καθώς και ζωντανές εκπομπές.

ethnos.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

59  +    =  60