Το αλφαβητάρι της Αγίας Σοφίας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Θέλετε να γνωρίσετε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, το ναό της Αγίας Σοφίας…από το Α ως το Ω;

Ταξιδέψτε παρέα με ένα σύγχρονο μικρό περιηγητή, το Νικηφόρο, μέχρι τη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη και μάθετε όλα τα μυστικά της Μεγάλης Εκκλησιάς, μέσα από ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, παραδόσεις, θρύλους, δημοτικά και σύγχρονα τραγούδια και σχετικά αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα.

Παράλληλα, ακονίστε το μυαλουδάκι και τη φαντασία σας, απαντήστε στις ασκήσεις, παίξτε τα παιχνίδια που σας προτείνουμε, προσθέτοντας τις δικές σας προσωπικές πινελιές και δημιουργήστε τα δικά σας ξεχωριστά έργα!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και περιέχει 40 πρωτότυπες Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες βασισμένες στο διαθεματικό ενιαίο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών του Δημοτικού Σχολείου και στα νέα διδακτικά πακέτα για την ιστορία.

H συγγραφέας

Η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου είναι παιδαγωγός (evitsiti@otenet.gr). Την τελευταία δεκαπενταετία συνεργάζεται με διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εκδοτικούς οίκους και πολιτιστικά ιδρύματα σε ποικίλες συγγραφικές, εκδοτικές και επικοινωνιακές δράσεις, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού -και ειδικότερα των παιδιών και των νέων- σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Από τις εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ έχουν επίσης κυκλοφορήσει, σε επιμέλεια δική της, τα βιβλία «Παραμύθια της Ίμβρου» (2005, β΄ έκδοση 2007) και «Εεε, Κολλητήρια! Παίζουμε;» (2006).

ΤΙΤΛΟΣ: Το αλφαβητάρι της Αγίας Σοφίας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

EIKONOΓPAΦHΣH: Eιρήνη Κονταρίνη

ΣEIPA: Aκρίτας – Παιδικά

A΄ έκδοση Νοέμβριος 2008

ISBN: 978-960-328-342-3

ΣXHMA:17 Χ 21

ΣEΛIΔEΣ: 54

ΤΙΜΗ: 12,00

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

4  +  5  =