Τιμήθηκε η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

You are currently viewing Τιμήθηκε η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις της 19ης Μαίου, Ημέρας Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα περιλάμβανε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Μητρόπολη Αθηνών και επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ευζώνους ενδεδυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε., Γεώργιο Βαρυθυμιάδη, τον περιφερειάρχη Αττικής Νικόλαο Χαρδαλιά και εκπροσώπους φορέων και ομιλία από τον Δρ. Κλέαρχο Κυριακίδη, επισκέπτη καθηγητή, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία, τους εκπροσώπους της πολιτείας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, την Πανελλήνια Ενωση Ασσυρίων καιτην Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και πορεία προς την Τούρκικη Πρεσβεία και επίδοση Ψηφίσματος.

Στη Θεσσαλονίκη η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο μνημείο Γενοκτονίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατάθεση στεφάνων και πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο.

Φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση