Τίμησαν την Παναγία τη Βουρλιώτισσα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πάνω από 800 άτομα κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012, όπου ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», στα πλαίσια των εορτασμών της πολιούχου και προστάτιδος της πόλης μας Παναγίας Βουρλιώτισσας, διοργάνωσε συναυλία με τη Μαριώ και την ορχήστρα της.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους για την παρουσία τους, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συγκινητική σας παρουσία σήμερα μας τιμά ιδιαίτερα και σας ευχαριστούμε γι’αυτήν. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας», ενώ στο τέλος ανέφερε, εμπνευσμένος από το τελευταίο τραγούδι της Μαριώς: «Έχε γεια Παναγιά, τα μιλήσαμε, όνειρο ήτανε, δεν θα τα λησμονήσουμε ποτέ».

Στη συνέχεια, ο κόσμος που παραβρέθηκε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά παρακολούθησε Μικρασιάτικους χορούς από τη χορευτική ομάδα του Συνδέσμου Μικρασιατών Καισαριανής. Την χορευτική ομάδα ευχαρίστησε για την παρουσία της η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνα Μυλωνά, ενώ ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, έδωσε στα μέλη της ομάδας αναμνηστικά δώρα.

Αμέσως μετά, το μικρόφωνο πήρε η Μαριώ που, μαζί με την ορχήστρα της, μας πήγαν ένα μουσικό ταξίδι στη Μικρασία, αφού πρώτα μίλησε με συγκίνηση για την ιστορία της δικής της οικογένειας που ήρθε από εκεί. Οι παριστάμενοι απόλαυσαν τη συναυλία και αρκετοί χόρεψαν στους ρυθμούς της ορχήστρας.

Στο τέλος της συναυλίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Χρήστο Κοπελούσο και τον υπεύθυνο πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδόσεων του Συνδέσμου κ. Χρήστο Τριανταφύλλου, αφού ευχαρίστησαν τη Μαριώ για την εξαιρετική ερμηνεία της, της χάρισαν ένα μαχαίρι της Λυκίας της Μικράς Ασίας και ένα μικρό δέντρο ελιάς, ενώ ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, της δώρισε μία εικόνα της Παναγίας Βουρλιώτισσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» κ. Χάρης Τομπούλογλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Χρήστος Κοπελούσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων κ. Σπύρος Γραμμένος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Γιάννης Τομπούλογλου, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λευτέρης Πλάτανος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λύσανδρος Γεωργαμλής, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευτυχία Παπαλουκά, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βούλα Μαυράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Παντελής Γρετζελιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Λαζαρίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δήμητρα Δερμανούτσου, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Θανάσης Κοσσύφης, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας κ. Ηλίας Σταματελόπουλος, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος και Υποψήφια Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Νίκη Τρυπιά, η Υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθηνών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας κ. Λίτσα Αμανατίδου, ο εκδότης κ. Γιώργος Λιόσης από την εφημερίδα «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ», ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καραγιάννης από την εφημερίδα «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ», μέλη παλαιότερων Δ.Σ. του Συνδέσμου και πολλοί άλλοι.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος               Η Γενική Γραμματέας

Κοσκολέτος Σωτήριος      Μυλωνά Κωνσταντίνα

[nggallery id=58]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

9  +  1  =