Τίμησαν τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στα Μελίσσια

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής τέλεσε το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Μελισσίων, ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγής Μελισσίων “Αγ. Γεώργιος – Γκιούλμπαξε”, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, η οποία έχει ανακηρυχθεί από την Πολιτεία ( 14η Σεπτεμβρίου).

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, στη Πλατεία Μικρασιατών από το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη και από πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ώρα 20.30 στην πλατεία Μικρασιατών, οργανώθηκε μικρασιάτικο παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και χορό των παραδοσιακών τμημάτων του συλλόγου.  Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία και διασκέδασε με τις μικρασιάτικες μελωδίες.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ακόμα ενδιαφέρουσα διάλεξη του Δρα Αντώνη Παυλίδη, για την γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής και τις γεωγραφικές-γεωπολιτικές συνιστώσες του Μικρασιατικού Χώρου.

[nggallery id=3]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

74  +    =  78