Θα μπορούσε ο Αρμένιος υπουργός Παιδείας να μην αναγνωρίζει τη Γενοκτονία;

You are currently viewing Θα μπορούσε ο Αρμένιος υπουργός Παιδείας να μην αναγνωρίζει τη Γενοκτονία;

Έχουμε πολλές φορές αναρωτηθεί και μάλιστα δημόσια εάν θα μπορούσε ο Αρμένιος υπουργός Παιδείας να μην αναγνωρίζει τη Γενοκτονία, να αρνείται τη δολοφονία των προγόνων του μιλώντας για πολιτικές σκοπιμότητες.

Θα μπορούσε ο Αρμένιος υπουργός Παιδείας να γράψει την ημέρα καταστροφής της Σμύρνης (!) ότι “….στην Ελληνική Ιστορία η Μικρασιατική Καταστροφή ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε ως Γενοκτονία. Γράφαμε, διδασκόμασταν, θυμόμαστε την Καταστροφή. Αυτό έχει σημασία για να αντιληφθούμε ότι η όψιμη μετακίνηση σε επίπεδο ορολογίας υποκρύπτει απόπειρα μετάλλαξης της ιστορικής εμπειρίας και των γεγονότων, η οποία μάλιστα “επισημοποιείται” με την παραγωγή μιας νέας, μεροληπτικής ιστορίας;”

Θα αναφερθούμε στην ουσία, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος γιατί δεν έχω κανένα πολιτικό δεσμό, όπως έλεγε ο Σμυρνιός Γιώργος Σεφέρης. Η Ελληνική Δημοκρατία που βιάζεται ποικιλοτρόπως και κατ ‘ εξακολούθηση από τους “φύλακες και σωτήρες ” της , οικοδομήθηκε αποκλειστικά και μόνο με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι κυριολεκτικά φτιαγμένη η ελευθερία του τόπου αυτού με το αίμα και τα οστά Ελλήνων και Ελληνίδων.

 Όπως ακριβώς το αναφέρει ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν του Σολωμού. Ανάμεσά τους και πάνω από ένα εκατομμύριο πρόγονοί μας της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης, που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονία που οργάνωσαν οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλικοί καθώς και οι ξένοι Σύμμαχοί τους.

Για τη Γενοκτονία αυτή, με τεράστια ομολογουμένως καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων θέσπισε δύο νόμους, όμως οι ανήθικες πράξεις των “αρμοδίων” τους ακύρωσαν. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τις καταθέσεις στεφάνων των πρωθυπουργών και υπουργών εξωτερικών στον βασικό υπεύθυνο της Γενοκτονίας, το Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ)!!!! Έτσι μείναμε ένας μικρός αριθμός ανθρώπων, με μεγάλο κόστος, να στηρίξουμε τη διεθνή προσπάθεια αναγνώρισης. Και πετύχαμε πολλά, παρά τα ελλαδικά εμπόδια και τις τουρκικές πράξεις. Το μαρτυρούν οι αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ.την Αρμενία και τη Σουηδία. Και ο αγώνας συνεχίζεται.

Είναι σαφές ότι με ανάλογα άρθρα και δηλώσεις από τον Υπουργό Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας (!!!!!) βρισκόμαστε ενώπιον μιας δεύτερης δολοφονίας των θυμάτων της Γενοκτονίας, τη φορά αυτή όχι από το τουρκικό στρατό, τους τσέτες και τον όχλο στην Τραπεζούντα, στην Αδριανούπολη και τη Σμύρνη, αλλά από ανθρώπους στην Ελλάδα που τάχθηκαν, υποτίθεται, βάσει του Συντάγματος και των νόμων, να πρoασπίζουν την ιστορία και την πολιτική του ελληνικού λαού.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική, ιστορική μα πάνω από όλα ηθική στρέβλωση και διαστροφή, που όμοιά της δεν συναντάται σε κανένα κράτος, πόσο μάλλον σε κάποιο που ο λαός του έχει υποστεί τέτοιο εις βάρος του έγκλημα. Αλήθεια μπορεί να φανταστεί έστω και ένας από αυτούς που με άρθρα και άλλες απαράδεκτες ενέργειες βάζουν τον όρο Γενοκτονία σε εισαγωγικά(!), ότι θα υπήρχε Αρμένιος συνάδελφός τους που θα έκανε τα ίδια;

Η ιστορία θα κρίνει τους υπεύθυνους. Αυτοί όμως που θα τους καταδικάσουν θα είναι οι δικοί μας άνθρωποι, τα θύματα της Γενοκτονίας. Όπως ακριβώς το γράφει ο Βολταίρος: “Οφείλουμε σεβασμό στους ζωντανούς, στους νεκρούς οφείλουμε μόνο την αλήθεια”

To άρθρο του Ν. Φίλη για τον παλαιοκομματισμό και τη “Γενοκτονία “ (μέσα σε εισαγωγικά!!!!) μπορείτε να το διαβάσετε στον σύνδεσμο

http://www.avgi.gr/article/3733003/palaiokommatismos-kai-genoktonia-#st_ref_refQuery=/

Θεοφάνης Μαλκίδης

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών

Αφήστε μια απάντηση