You are currently viewing Ενα ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα

Ενα ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα

TAXIDI-KAPPADOKIA

Το Δίκτυο Mikrasiatis.gr και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στην Καππαδοκία, με ξεναγό τη Μαίρη Κόντζογλου και την τριλογία της «Τα Παλιά Ασήμια».

Το δίκτυο Mikrasiatis.gr και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν από 1 έως 7 Οκτωβρίου 2015 ειδικό θεματικό ταξίδι στην Καππαδοκία, βασισμένο στην τριλογία Τα Παλιά Ασήμια της συγγραφέα Μαίρης Κόντζογλου. Σας προσκαλούμε σε ένα οδοιπορικό στο μαγικό τοπίο της Καππαδοκίας, με ξεναγό την ίδια τη συγγραφέα, η οποία θα μας συνοδεύσει στην εκδρομή μας.

Όσοι ταξιδέψουν μαζί μας θα γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα περιπλανηθούν σε κάθε γωνιά αυτής της μαγικής γης, γνωρίζοντας τους θρύλους και τις παραδόσεις της, τραγουδώντας τα αξέχαστα τραγούδια της, θαυμάζοντας τους βυζαντινούς θησαυρούς της και τα σκαλισμένα στον βράχο διάσημα μοναστήρια της. Με οδηγό τα δύο πρώτα βιβλία της συγκλονιστικής τριλογίας της Μαίρης Κόντζογλου θα θυμηθούμε την ιστορία των προγόνων μας, υμνώντας την «Αγιοτόκο Καππαδοκία», όπου εδώ και αιώνες χτυπά η καρδιά του ελληνισμού.

Καισάρεια, Μουταλάσκη, Ανδρονίκι, Ζιζίντερε, Σινασός, Προκόπι, Κοιλάδα Κοράματος (γκιόρεμε), Υπόγειες Πολιτείες, Καρβάλη, Περίστερμα, αποτελούν μερικούς από τους σταθμούς του ταξιδιού μας. Και φυσικά, η Μονή των Παλιών Ασημιών, ένα μοναστηριακό συγκρότημα του 11ου αιώνα, σκαλισμένο εξολοκλήρου στον βράχο, το οποίο στάθηκε η αφορμή για τη συγγραφή της τριλογίας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα καθώς και πληροφορίες για τη διαμονή και το κόστος του ταξιδιού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 1/10/2015

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 10 το πρωί και αναχώρηση στις 12 το μεσημέρι. Άφιξη μέσω Κωνσταντινούπολης στην Καισάρεια, περίπου το απόγευμα. Επιβίβαση σε πούλμαν για το Προκόπι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 4 Αστέρων Tas Saray . Δείπνο.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/10/2015

Αναχώρηση γύρω στις 8:30 το πρωί για επίσκεψη στο Γκιόρεμε (Κοιλάδα Κοράματος) το «Υπαίθριο Μουσείο», Τσαβουσίν, Πασά-Μπαγ με τις καμινάδες. Γεύμα. Ούτσχισαρ και Ορταχισάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/10/2015

Αναχώρηση γύρω στις 8:30 το πρωί για Ανακού (Υπόγειες Πολιτείες), Μαλακοπή (Ι. Ν. Αγ. Θεοδώρων), Φλογητά (επίσκεψη στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου), Καρβάλη (επίσκεψη στον Ι. Ν. Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού), Περίστερμα (Ιχλάρα) για μεσημεριανό φαγητό. Επίσκεψη σε καραβάν σαράι (Σουλτανικό πανδοχείο στον Δρόμο του Μεταξιού με στρατιωτική φρούρηση για τους ταξιδιώτες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10/2015

Αναχώρηση στις 9 το πρωί για Ανδρονίκι, Ζιζίντερε (Φλαβιανά), Μουταλάσκη και Καισάρεια. Επίσκεψη στο Κάστρο και την αγορά της Καισάρειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/10/2015

Αναχώρηση στις 9 το πρωί για Τζαλέλα, Μοναστήρι του Περάσματος, Σοανλί, Μοναστήρι των Παλιών Ασημιών, Νίγδη, Φερτέκι και Πόρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

ΤΡΙΤΗ 6/10/2015

Αναχώρηση στις 9 το πρωί για Σινασό και Προκόπι, επίσκεψη στο σπίτι που αγίασε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος  και ελεύθερη ώρα για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10/2015

Αναχώρηση στις 8:30 το πρωί για το αεροδρόμιο της Καισάρειας. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 700 ΕΥΡΩ (ανά άτομο)

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου 120 ευρώ.

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια και άλλα μεταφορικά έξοδα (πούλμαν)
  • Διαμονή στο  ξενοδοχείο 4 αστέρων Τas Saray στο Προκόπι με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
  • Κατατοπιστικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τα μέρη που θα επισκεφτούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Στη γενέθλια γη,  θα μας ξεναγήσει η συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου, για την οποία το μαγικό τοπίο της Καππαδοκίας στάθηκε η αφορμή για τη συγγραφή της συγκλονιστικής τριλογίας της Τα Παλιά Ασήμια.

Στο τελικό πρόγραμμα πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές, κατά την κρίση του αρχηγού της εκδρομής, προς όφελος των εκδρομέων. Όσοι επιθυμούν να ανεβούν στα αερόστατα, θα πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώσουν στον αρχηγό της εκδρομής.

Πληροφορίες για κρατήσεις  στα τηλέφωνα 210 3256411, 69079 87208, 6987123073 κ.  Δημήτρης Παντέλας diktyomikrasiatis@gmail.com.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2015, με ονομαστική κατάθεση προκαταβολής 300 € στην ALPHA BANK Αρ. Λογ. 583-002101-083578,  IBAN GR07 0140 5830 5830  0210 1083 578.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προκειμένου να ταξιδέψετε στην Τουρκία χρειάζεται ή Νέα Αστυνομική Ταυτότητα ή Νέο Διαβατήριο. Τα παλαιά διαβατήρια και οι ταυτότητες δεν ισχύουν.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Mikrasiatis.gr – Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ «ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ»

Η τριλογία Τα παλιά ασήμια είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτα και στιγμών φορτισμένων με συγκίνηση, θαυμασμό και ένα έντονο συναίσθημα επιστροφής στη γενέθλια γη. Η Μαίρη Κόντζογλου μας χαρίζει μια μεγαλειώδη ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες. Τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας Τα Παλιά Ασήμια και Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

«Στην Καππαδοκία βρέθηκα πρώτη φορά τον Μάη του 2011. Ξαναπήγα τρία χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2014. Τώρα πια, ύστερα από τρία χρόνια -εξαντλητικής καμιά φορά- μελέτης του τόπου και της ιστορίας του, ήταν σαν να γυρνούσα στην πατρίδα μου. Η Καππαδοκία δεν με είχε υιοθετήσει, ούτε εγώ εκείνη. Ήταν λες και είχα γεννηθεί κάτω από τη σκιά των βράχων της, λες και είχα βαφτιστεί στον Κόκκινο ποταμό, λες και για πρώτη φορά είχα κοινωνήσει στην εκκλησία των Στεφάνων, στο Γκιόρεμε. Ήταν δική μου και ήμουν δική της».

Μαίρη Κόντζογλου

 

Διαβάστε περισσότερα για το πρώτο μέρος της τριλογίας, ενώ ΕΔΩ θα βρείτε ενδεικτικά αποσπάσματα.

Για το δεύτερο μέρος με τίτλο Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια, διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +  3  =