Τα Σωματεία που επιχορηγήθηκαν από το ΤΑΠΑΠ τα έτη 2004, 2007 και 2008

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών τον Σεπτέμβριο 2009 σε Ερώτηση του Βουλευτή, τότε,κ. Κ. Αϊβαλιώτη, που είχε υποβάλει, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Πρόεδρο της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, κα Αρχοντία Παπαδοπούλου.

Η απάντηση αφορά σε ποιά Προσφυγικά Σωματεία είχε δοθεί οικονομική επιχορήγηση με χρήματα του ΤΑΠΑΠ τα έτη 2004, 2007, 2008. Θα ακολουθήσει και άλλη ανάρτηση με άλλα έτη. Η δημοσίευση είχε γίνει στην εφημερίδα της Ένωσης ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Από μια λεπτομερή ανάγνωση του καταλόγου, φαίνεται ότι τα Ποντιακά Σωματεία και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, έλαβαν οικονομικές ενισχύσεις κατακύριο λόγο αλλά και Θρακικά Σωματεία. Στον κατάλογο απουσιάζουν εκτός από ένα, όλα  τα υπόλοιπα Μικρασιατικά Σωματεία.

Από τα χρήματα του ΤΑΠΑΠ και των Προσφύγων ενισχύθηκαν ακόμα και άσχετα σωματεία και μάλιστα αρκετές φορές, όπως ο Σύλλογος Βλασιωτών τα Καράβουλα από τα Τρίκαλα!, ο Χορευτικός Σύλλογος ο Μύτικας!ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ζερβοχωρίου ! τα αδέρφια μας οι Σουλιώτες δλδ, ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαζαρακιάς Θεσπρωτίας!, ο ΑΣ Ολυμπιακή Δομή 2004!

Η έρευνα μόλις ξεκίνησε…

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΑΠ: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ : Φεβρουάριος 2009,φ.112.
Η δεύτερη Ερώτηση της κ. Βέρας Νικολαΐδου, μετά την πρώτη, στην οποίαν είχε απαντήσει στις 3-6-08 ο τότε Υπουργός, που βασιζόταν σε σχετικό έγγραφο της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας και η αλληλογραφία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προς την κ. Νικολαΐδου, που αφορά με τα επιχορηγηθέντα Σωματεία το 2005.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  1  =