Τα Σεπτεμβριανά του 55 στην Πόλη και η νύχτα των κρυστάλλων

You are currently viewing Τα Σεπτεμβριανά του 55 στην Πόλη και η νύχτα των κρυστάλλων

Στις  ομοιότητες της προετοιμασίας των καταστροφών εναντίον των Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία  και αυτές εναντίον των Ρωμιών της Πόλης το 55,  αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής κ. Νίκος Ουζούνογλου κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της  έκθεσης στο Σπίτι της Κύπρου.

Πολλοί νομίζουν ότι τα Σεπτεμβριανά του 55 στην Κωσνταντινούπολη είναι ένα ανεξάρτητο, ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι αλήθεια, η τεχνογνωσία για το προγκρόμ, αυτός ο μηχανισμός της καταστροφής υπήρχε από πριν. Είναι γνωστός ο μηχανισμός αυτός στην ευρωπαϊκή ιστορία, εφαρμόστηκε κατά των Εβραϊκών Κοινοτήτων και είναι τρομερή η ομοιότητα με τη νύχτα των κρυστάλλων στη Γερμανία. Εχει όλα τα στοιχεία της ομοιότητας, την προβοκάτσια στη Θεσσαλονίκη από την τοποθέτηση από έναν πράκτορα της ΜΙΤ βόμβας στο επονομαζόμενο σπίτι του Κεμάλ, το ίδιο γίνεται αντιστοιχα στη Γαλλία και στην Γερμανική Πρεσβεια από κάποιον αντίστοιχο πράκτορα, σημειωμένα καταστήματα, εκκλησίες, μονές, στην περίπτωση της Γερμανίας την Εβραϊκή Συναγωγή.

Η ομοιότητα αυτή δεν έχει ερευνηθεί ιστορικά όπως θα έπρεπε και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επισκεφθεί τη Γερμανία το 1942-43  και αμέσως μετά υπάρχει μια κλιμάκωση με τον κεφαλικό φόρο στις περιουσίες των Ρωμιών της Πόλης, τα τάγματα εργασίας κλπ και κλιμάκωση αυτού του μηχανισμού με τα Σεπτεμβριανά και αργότερα τις απελάσεις.

Ενα άλλο γεγονός που δεν έχει ερευνηθεί είναι  ότι όλα τα στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στην Κωνταντινούπολη. Ολοι αυτοί είχαν εκπαιδευθεί το 1953 στην Αμερική στα πλαίσια του σχεδίου δημιουργίας μυστικών στρατών του ΝΑΤΟ για τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Οι περισσότεροι εκπαιδευτές των Αμερικανών ήταν πρώην στελέχη των Ες Ες. Υπάρχουν ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία για να εξετάσουμε σε βάθος τι έγινε εκείνη τη νύχτα και πως αυτή οργανώθηκε.

Τα πρακτικά  επίσης της δίκης του Μεντερές, δημοσιεύθηκαν πριν δύο χρόνια στην Τουρκία και δείχνουν την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης της υπόθεσης. Η αποκάλυψη επίσης του  Τούρκου Στρατηγού το 1992 , ότι τα Σεπτεμβριανά ήταν μια μεγαλειώδης επιχείρηση ειδικού πολέμου και η οργάνωση από τον ίδιο  καταστροφές τζαμιών στην Κύπρο, ώστε να επιτευχθεί μέσω της προβοκάτσιας ο διαχωρισμός των κοινοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση