Τα πρακτικά της ημερίδας για την 56η επέτειο των Σεπτεμβριανών στο Mikrasiatis.gr

Από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το mikrasiatis.gr θα δημοσιεύει στην ενότητα ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΩΝ, σταδιακά τα πρακτικά της ημερίδας που διοργάνωσε η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ)  για την 56η  επέτειο των Σεπτεμβριανών.

Η Ημερίδα με θέμα

«Χωρίς Αποκατάσταση και Δικαίωση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι Γράμματα Κενά Λόγου»

πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 10/9/2011 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ενοριακού Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης του Δημοτικού Διαμερίσματος Βουλιαγμένης- Αττικής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας αποτελούνταν:

Θυμίζουμε το πρόγραμμμα της Ημερίδας

1. Χαιρετισμός εκ μέρους του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω από τον Πρόεδρο Καθ. Νικ. Ουζούνογλου

2. Εισηγήσεις από τα μέλη του Ομίλου Νέων Κωνσταντινουπολιτών:

α) Πηνελόπη Αλεξία Γιώσα, Δικηγόρο πτυχ. Α.Π.Θ και Μετ. Διπλ. Ναυτ. Δίκαιου University College London, «Η σημασία των πρόσφατων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την Αποκατάσταση των Ιδιοκτησιακών Δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης»

β) Ευαγγελία Κουτάγιαρ, πτυχ. Διεθν. & Ευρωπ. Σπουδών – Μετ. Διπλ. Διεθ. Δίκαιο και Διπλωμ. Σπουδές Παντείου Παν. και Ερευνήτρια Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, «Το Πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την Αποκατάσταση και Θεραπεία των Θυμάτων Παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαζικής Κλίμακας: Η περίπτωση της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινούπολης».

3. Ομιλία κ. Τζενγκίζ Ακτάρ, Καθηγητή Κοινωνικής Ιστορίας και Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παν. Μπαχτζεσεχίρ – πρώην συνεργάτη του Ο.Η.Ε, «Η Ανάδυση της Ιστορικής Μνήμης στην Τουρκία και ο Ρόλος Δράσης της Διπλωματίας των Πολιτών».

4. Συμπεράσματα και Συζήτηση

Ευχαριστούμε την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών για την στήριξη που παρέχει στη θεματολογία του mikrasiatis.gr από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +  1  =