Συνέδριο για τον Καβάφη στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης

kavafisconfer_425x

Η ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη θα βρεθούν στο επίκεντρο του μαθητικού συνεδρίου «150 ΧΡΟΝΙΑ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ» που θα γίνει στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης σε συνδιοργάνωση με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 11 ως τις 14 Απριλίου, μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι θα προσεγγίσουν τον σπουδαίο ποιητή με εισηγήσεις, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές συνθέσεις, video και εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από ποιητές, ηθοποιούς, μαθητές, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και επισκέψεις σε χώρους που έζησε ο ποιητής και αναφέρονται στο έργο του όπως το Νιχώρι και η Θεραπειά. Ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Νένα Μεντή, Σταύρος Μερμήγκης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και Ediz Hun.

Μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη θα τραγουδήσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Στο συνέδριο που θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.livemedia.gr συμμετέχουν 13 σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Πόλη και περισσότεροι από 150 μαθητές.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

69  +    =  73