Συνεχίζει να προκαλεί στη Βουλή η Ρεπούση περί “συνωστισμού” -Αντιδράσεις βουλευτών (video)

Από το βήμα της βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για τον προυπολογισμό,  η Μαρία Ρεπούση επέμεινε στην άποψη της περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού.

Τα όσα είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον υπουργό παιδείας όσο και από  άλλους βουλευτές . Η Μαρία Ρεπούση κλείνοντας την ομιλία της έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές πρακτικές και για εθνικολαϊκιστικά μαθήματα» και τόνισε ότι βουλευτές επενδύουν στα φοβικά συναισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών.

Την κυρία Ρεπούση και το βίβλιο της «άδειασε» λίγο αργότερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος χαρακτηρίζοντας την ιστορία της τσαπατσούλικη

“Το θέμα δεν είναι αν έχει κανείς μια προοδευτική ή μια συντηρητική αντίληψη για τα ιστορικά γεγονότα. Το θέμα είναι αν η μεθοδολογική και επιστημονική του προσέγγιση είναι επαρκής και ακριβής και η τεκμηρίωσή του είναι τέτοια, ώστε να αποδίδει σωστά τα ιστορικά γεγονότα. Λυπάμαι να το πω, ότι πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά, η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή ιστορία, είναι τσαπατσούλικη ιστορία.”

Ομως η ένσταση συνεχίστηκε με σφοδρές επιθέσεις που εξαπέλυσαν κατά της κ.Ρεπούση βουλευτές της ΝΔ και των ανεξάρτητων Ελλήνων. Πιο οξύς όλων ο Μιχάλης Παπαδόπουλος της ΝΔ ο οποίος της είπε :” Κυρία Ρεπούση, πραγματικά γνωρίζουμε τη στήριξή σας στην Κυβέρνηση με τις ιδιορρυθμίες που έχετε και τις διαφορετικές απόψεις αλλά έλεος πια! Νομίζω ότι είστε ανιστόρητη και συνεχίζετε να λέτε τις ίδιες αηδίες τις οποίες κάνατε όταν ήσασταν στο Υπουργείο Παιδείας. Σαν πρόσφυγας από πατέρα από τη Σεβάστεια του Πόντου και μάνα από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας δεν ανέχομαι να ακούω τέτοιες αηδίες μέσα στην ελληνική Βουλή. Και δεν γνωρίζει η κ. Ρεπούση ούτε καν την τουρκική αντεθνική αριστερή ιστοριογραφία η οποία χωρίς κανένα ταμπού καταγγέλλει ανοικτά τον Κεμάλ Ατατούρκ που μετά την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων έπνιξε στο αίμα τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Κυρία Ρεπούση, δεν έχουμε και δεν έχετε καμία ανάγκη να συγκαλύπτουμε τα εγκλήματα των Τούρκων. Έχετε άγνοια. Έχετε ημιμάθεια. Έχετε αχρειότητα.”

Δείτε το βίντεο

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  6  =