Συμμετοχή του Συλλόγου Περαμίων Κιζυκηνών στη 2η Τοπική Γιορτή Ανάπτυξης “ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ”

Με επιτυχία στέφθηκε η 2η πολυεκδήλωση «Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ» που πραγματοποίησε ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων – ΔΗΚΕΔΗΜ, τους τοπικούς φορείς της πόλης και τους πολίτες το τριήμερο 3 με 6 Σεπτέμβρη 2010, στα Πευκάκια στην είσοδο της πόλης μας.

Επρόκειτο για μια σημαντική έκθεση προϊόντων και τεχνημάτων, όλα από τη «ΓΗ» των Μεγάρων μας και τα χέρια των συμπολιτών μας, οι οποίοι για τρεις μέρες δεν έλειψαν ούτε λεπτό από τα περίπτερά τους. Σκοπός της γιορτής αυτής, η οποία πλέον έγινε θεσμός για την πόλη, είναι η προβολή των προϊόντων και των εθίμων της περιοχής μας σε όλη την Αττική αλλά και έξω από τα πλαίσια αυτής.

Στην πολυεκδήλωση ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, οι τοπικοί φορείς και οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων, τεχνημάτων και υπηρεσιών συμμετείχαν με περίπου εκατό ξύλινα περίπτερα έχοντας ως πρωτεύοντα σκοπό την ενίσχυση και τη προβολή της τοπικής ταυτότητας της περιοχής.

Μεταξύ αυτών, συμμετείχαν, ο Παμμεγαρικός Αγροτικός Σύλλογος, το Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγάρων, η Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Χορός της Τράτας», η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Α.Ο.Κούρος», ο Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό και την Ειρήνη, ο Μουσικός Όμιλος Μεγάρων, το ΚΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Πάχης, και – στα πλαίσια του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» – ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών, ο οποίος συμμετείχε με δικό του περίπτερο, προσφέροντας στους επισκέπτες παραδοσιακά εδέσματα, που ετοίμασαν οι κυρίες – μέλη του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσακίρη Ελένη

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

25  +    =  34