Η Μικτή Χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Σερρών σε εκδήλωση στην Αυστρία

ΒΙΕΝΝΗ 24/4/2010

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που έχει έδρα στη Βιέννη της Αυστρίας, το Σάββατο 24 Απριλίου 2010.

Στην ανωτέρω εκδήλωση συμμετείχε η μικτή χορωδία παραδοσιακής μουσικής της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» υπό την Διεύθυνση του Δημητρίου Αρδανιώτη, η οποία απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και της Μακεδονίας.

Την χορωδία συνόδευσε το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Αβραμίδη. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα και παραδοσιακό γλέντι που κράτησε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Διαπολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Χαρίλαος Ζήκος, ο πρώτος Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας Πέτρος Παναγιωτόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Όλγα Σαραντοπούλου και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών « Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ», Σωκράτης Κοτζάογλου. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι Ελληνικών και Κυπριακών προξενικών αρχών και φορέων στην Αυστρία, μέλη της Ελληνικής Ομογένειας, ο Ελληνικής καταγωγής Βουλευτής της Τοπικής Βουλής και Δημοτικός Σύμβουλος Βιέννης Χάνες- Φόλημαρ Χάρβανεκ, ο Πρόεδρος της Εταιρίας μελέτης και καταγραφής του Απόδημου Ελληνισμού και μέλος της Αδελφότητάς μας, Κώστας Πασχαλίδης, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος με το ΣΑΕ και την κ. Όλγα Σαραντοπούλου για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτή η αποστολή και να βρεθούμε στους Έλληνες της Αυστρίας και στους αυστριακούς φίλους μας.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και της Αδελφότητάς μας. Η Αδελφότητά μας προσέφερε τουριστικό υλικό με τα αξιοθέατα του Νομού Σερρών ( Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών) το 15ο τεύχος της «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ», τοπικά κρασιά προσφορά του οινοποιείου «ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ», ούζα προσφορά του «ΟΥΖΟΥ- ΜΑΓΕΙΑ» του Ηρακλή Σπανού και «ΟΥΖΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ» καθώς και ακανέδες από την βιομηχανία «ΒΑΣΑΚΗ», Στο Σύλλογο μας ο Χαρίλαος Ζήκος (Πρόεδρος του Συλλόγου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) προσέφερε ένα εκμαγείο της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου (έργο Βαρλάμη).

Η Αδελφότητα μας κατόπιν βράβευσε την αγωνίστρια των δικαίων του Ελληνισμού και έχουσα ρίζες από Μικρά Ασία (Σμύρνη), Γενική Γραμματέα του ΣΑΕ, Όλγα Σαραντοπούλου για την τεράστια συμβολή της στην πραγματοποίηση του ταξιδιού το οποίο θα μείνει αξέχαστο στα μέλη της αποστολής μας.

ΔΕΞΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ», ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΑΣ ΑΡΔΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΣ

Η ζεστασιά και η φιλοξενία όλων των Ελλήνων της Αυστρίας και ειδικά του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαπολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», μας συγκίνησε βαθειά.

Η Αδελφότητά μας προσκάλεσε την κ. Όλγα Σαραντοπούλου να επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία τις Σέρρες.

Η κ. Σαραντοπούλου είναι θερμή υποστηρικτής των δικαίων και των αγώνων για την αναγνώριση διεθνώς της γενοκτονίας των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΕ, ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»,
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΕ, ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»,

Ο Πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου και ο Διευθυντής της Χορωδίας μας Δημήτριος Αρδανιώτης επισκέφθηκαν τον Ναό της Αγίας Τριάδας στην Βιέννη όπου επέδωσαν στον εκεί εφημέριο την επιστολή και τα αναμνηστικά δώρα για τον εκεί Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Μιχαήλ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ Θεολόγο.

Από το Δ.Σ. της Αδελφότητας, την αποστολή στη Βιέννη συνόδευσαν πλην του Προέδρου Σωκράτη Κοτζάογλου, η έφορος Χορωδίας Κλεοπάτρα Κοτζάογλου και η έφορος Λαογραφίας Βασιλειάδου- Ελευθεριάδου Αναστασία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ακούραστο Πρόεδρο του ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Χαρίλαο Ζήκο για την άψογη φιλοξενία και στον Αντιπρόεδρο Γιώργο Παπαδόπουλο αλλά και στον Κώστα Πασχαλίδη, και στην κ. Όλγα Σαραντοπούλου, Γενική Γραμματέα του ΣΑΕ στην οποία ευχόμαστε να αναλάβει και ανώτερα αξιώματα στο μέλλον ώστε να δικαιωθούν οι τεράστιες προσπάθειες που κάνει, ταξιδεύοντας σε όλη την υφήλιο, προκειμένου να ακούσει και να επιλύσει τα προβλήματα των Ελλήνων της Διασποράς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΤΖΑΟΓΛΟΥ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  54  =  60