Συγκρότηση επιτροπής της Ο.Π.Σ.Ε για το Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής

Το Δ.Σ./Ο.Π.Σ.Ε. κατά την υπ΄ αριθμ. 2/16.01.2010 συνεδρίασή του και αφού έλαβε υπ’ όψη του το ΚΕΦ. Θ΄ Άρθρον 29 του καταστατικού της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, προέβη στην συγκρότηση επιτροπής που εξουσιοδοτήθηκε να υλοποιήσει την σύσταση Ιδρύματος και τη στέγαση «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» στις υπό διεκδίκηση Πολυκατοικίες της Λ. Αλεξάνδρας.

Τα μέλη της παραπάνω επιτροπής αποτελούν:

1.- ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Ο.Π.Σ.Ε.

2.- ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ Μέλος Δ.Σ. της Ο.Π.Σ.Ε.

3.- ΒΑΡΝΑΛΙΔΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ Μέλος Δ.Σ. της Ο.Π.Σ.Ε.

4.- ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Αρχιτέκτων Μηχανικός

Αναπαλαιώσεις Διατηρητέων Κτιρίων

5.- ΚΑΠΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως είχαμε αναγγείλει και σε προηγούμενη επικοινωνία μας, η Ο.Π.Σ.Ε. έχει κάνει όλες τις δικές της ενέργειες, έχοντας τη συμπαράσταση και άλλων δευτεροβαθμίων οργανώσεων, για την απόδοση τουλάχιστον μίας από αυτές, προκειμένου να δημιουργηθεί Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής, αναμένοντας τις εξελίξεις αλλά και την εκπλήρωση των υποσχέσεων, τόσο από τον Δήμο της Αθήνας (αφορά το θέμα της διπλής ανάπλασης) όσο από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Ομοσπονδία μας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της σύστασης ενός Ιδρύματος και έχει προσυπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας για την συμμετοχή και των άλλων Προσφυγικών δευτεροβαθμίων Οργανώσεων από τον Νοέμβριο του 2008 και είχε δεσμευτεί στην υλοποίηση αυτού του Χρόνιου αιτήματος.

Έφθασε λοιπόν η ώρα, της δράσης και της υλοποίησης αυτού του Κορυφαίου έργου για τον Ελληνισμό της Καθ’ ημάς Ανατολής.

Η Ομοσπονδία έχει και σχέδιο και θέση αλλά και τα κατάλληλα μέσα για την υλοποίηση αυτού του σκοπού και καλεί όλους να συστρατευθούν και συσπειρωθούν γύρω από την Ο.Π.Σ.Ε. και στηρίξουν αυτή την προσπάθεια συντονισμένα και αποφασιστικά.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ας το πράξουν έμπρακτα και θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι σ’ αυτήν την προσπάθειά μας έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση σύσσωμης της Παμπροσφυγικής κοινότητος.

Κάθε άλλη πρωτοβουλία έξω από τους κόλπους αυτών των δευτεροβαθμίων οργανώσεων, θα θεωρηθεί ως προσπάθεια υπονόμευσης αυτού του Κορυφαίου για τον Προσφυγικό Ελληνισμό έργου και θα μας βρει αντίθετους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι λοιπόν καιρός να αφήσουμε κατά μέρος τις υστεροβουλίες και τις προσωπικές αυτοπροβολές και να συνστρατευθούμε όλοι γύρω από την επιτροπή, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σ’ αυτές μας τις Πρωτοβουλίες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα, παρά τις όποιες αντιξοότητες προκύπτουν, ακόμη και στις ύπουλες και υπόγειες μεθοδεύσεις ορισμένων για την μη πραγματοποίηση αυτού έργου.

Επίσης θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι από 18-20 Σεπτεμβρίου 2010. Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Παγκόσμιο συνέδριο από όλες τις προσφυγικές οργανώσεις (Ο.Π.Σ.Ε. – Π.Ο.Ε.– Π.Ο.Θ.Σ. – ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, – ΕΝΩΣΗ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.α.). Όταν ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός από την Οργανωτική Επιτροπή θα επανέλθουμε και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά και για τις παράπλευρες εκδηλώσεις.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  6  =