Συγκίνηση, συνέπεια και συνέχεια στην Ενωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας

Παρουσία τοπικών αρχών και φίλων της Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου το απόγευμα  στον πάντα φιλόξενο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου  κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα του Συλλόγου. Χαμογελαστά πρόσωπα δεύτερης, τρίτης αλλά και τέταρτης γενιάς Μικρασιατών γέμισαν  ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου και έδωσαν  μηνύματα αισοδοξίας για το μέλλον αλλά  και ζεστής μικρασιάτικης φιλοξενίας.

Η Χορωδία της Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας άνοιξε την εκδήλωση  με τα μικρασιάτικα κάλαντα της Ερυθραίας.

Ο  πρόεδρος Κυριάκος Μαρτάκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους,  με ευχές ώστε η νέα χρονιά  να μην έχει σχέση με την προηγούμενη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βγούμε απο την κρίση πιο δυνατοί.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ντόπιους Κηφισιώτες για την αγάπη, όπως είπε που έδειξαν στους  Μικρασιάτες προγόνους μας κάτι που δεν έγινε με την ίδια θέρμη σε άλλες περιοχές όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Για το λόγο αυτό καλεσμένοι της Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας ήταν οι Κηφισιώτες  κ Σταυρος Βόλκος και Γιάννης Μελάς, οι οποίοι έλαβαν τις  τιμητικές διακρίσεις του Συλλόγου από τον Δήμαρχο Κηφισιάς  Νίκο Χιωτάκη.

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς έκοψε την βασιλόπιτα και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των συλλόγων και των φορέων προσέρχονταν για να παραλάβουν το κομμάτι τους.

Αμέσως μετά τον Αντιπρόεδρο της ΟΠΣΕ Σ.Ισόπουλο, ένα μικρό παιδί πήγε να πάρει το κομμάτι του, ως εκπρόσωπος της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας.

Είμαι ο Βύρωνας και είμαι μικρασιάτης τέταρτης γενιάς, φώναξε και τα χειροκροτήματα κάλυψαν την αίθουσα. Το κομμάτι αυτό το αφιερώνω στον παππού μου Κώστα Καραμανώλη που είναι εδώ και έφτιαξε τον παιδικό σταθμό της Θήβας με τα χέρια του.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοπής της Βασιλόπιτας ακολούθησαν αρχαιρεσίες γαι την αναδειξη νέου δσ της Ενωσης.

Δείτε το βίντεο

Δείτε φωτο
[nggallery id=66]

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  86  =  91