Στον δρόμο της υλοποίησης το Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής Ρεθύμνου

Στον δρόμο της υλοποίησης έχει μπει ένα όνειρο δεκαετιών των Μικρασιατών του Ρεθύμνου καθώς το μνημείο “Μικρασιατικής Καταστροφής και Αλησμόνητων Πατρίδων”, το οποίο πρόκειται να φιλοτεχνηθεί από τους καλλιτέχνες κ. Μανώλη Κουνδουράκη και κ. Χαράλαμπο Νεονάκη, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία πραγματοποίησής του.

Η μακέτα του συγκεκριμένου μνημείου, το οποίο θα εγκατασταθεί στην πλατεία Μικρασιατών, παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση που έγινε τον Νοέμβριο στο «Σπίτι του Πολιτισμού», προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Για τη συγκέντρωση των απαραιτήτων χρημάτων έτσι ώστε να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του εγχειρήματος τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Μικρασιατών Ρεθύμνου καλούν όποιον το επιθυμεί να συμβάλει οικονομικά στην ολοκλήρωση του μνημείου αυτού, το οποίο όπως τονίζουν «έχει τεράστια ιστορική και συναισθηματική αξία τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Για το συγκεκριμένο σκοπό οι δύο σύλλογοι έχουν προχωρήσει στην έκδοση λαχνών των 10 ευρώ έκαστος, οι οποίοι διατίθενται προς πώληση και έχουν ως βραβείο 2 μικρογλυπτά συνολικής αξίας 4000 ευρώ τα οποία φιλοτέχνησε ο κ. Χαράλαμπος Νεονάκης.

Όπως επισημαίνουν οι δύο σύλλογοι Μικρασιατών «η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική και η προσπάθειά μας έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ρεθυμνιώτες» εκφράζοντας την πεποίθησή τους πως το πιο πιθανό είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουμε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Λ.Σ.

goodnet.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  18  =  19