Στο πλευρό της Εστίας Ν. Σμύρνης η ΄Ενωση Σμυρναίων

Στο πλευρό της Εστίας Ν. Σμύρνης στην υπόθεση αντιδικίας της με το Δήμο, τάχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων. Εκφράζοντας τα αισθήματα των μελών της, μεγάλος αριθμός των οποίων κατοικεί στη Ν. Σμύρνη, το Δ.Σ. έστειλε προς τον πρόεδρο της Εστίας κ. Ιωάννη Καλογείτονα την ακόλουθη επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Ε. Τσίρκας και ο γεν. γραμματέας κ. Ν. Βικέτος:

 

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων που συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το ζήτημα της αντιδικίας μεταξύ του Δήμου και της Εστίας Ν. Σμύρνης. Η αντιδικία αυτή είναι γεγονός  πρωτοφανές στην ιστορία της Ν. Σμύρνης, αν ληφθεί υπόψη ότι για πρώτη φορά η δημοτική αρχή της πόλης στρέφεται εναντίον μιας πολιτιστικής οργάνωσης, η οποία με τη δραστηριότητά της έχει προβάλει όχι μόνο πανελληνίως αλλά και διεθνώς τη Ν. Σμύρνη.

Η ανεξήγητη και εν πολλοίς άδικη επίθεση εναντίον της Εστίας προκαλεί θλίψη πολλή και πόνο και οδύνη ψυχής σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο Μικρασιάτη, ο οποίος γνωρίζει το έργο της σωματειακής σας οργάνωσης, προκειμένου να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη των πέραν του Αιγαίου ελληνικών πατρίδων.

Φαίνεται πως είναι της μοίρας των Μικρασιατών να γίνονται ακόμη και σήμερα, 90 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, μάρτυρες απαξιωτικής συμπεριφοράς από θεσμικούς φορείς του κράτους.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Ενώσεως Σμυρναίων, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τη συμπάθεια και την ηθική συμπαράστασή μας στη μεγάλη δοκιμασία σας και να ευχηθούμε να λήξει αισίως η περιπέτειά σας.

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  51  =  52