Στο Αιγάλεω τίμησαν τη μέρα Μνήμης των προγόνων τους ο Σύλλογος Αλατσατιανών ‘’Τα Εισόδια της Θεοτόκου’’

Στο Πνευματκό Κέντρο ‘’Γιάννης Ρίτσος’’ στο Αιγάλεω τίμησαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου τη μέρα μνήμης των προγόνων τους ο Σύλλογος Αλατσατιανών ‘’Τα Εισόδια της Θεοτόκου’’.
Η 21η Νοεμβρίου, μέρα που η εκκλησία μας τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, ήταν η μέρα του μεγάλου πανηγυριού στα Αλάτσατα αφού ο μεγαλόπρεπος ναός της πόλης, που ανακαινισθείς πρόσφατα λειτουργήθηκε από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, ήταν αφιερωμένος εκεί.
Η εκδήλωση περιέλαβε μνημόσυνο στο Ι.Ν. Υψώσεως του Σταυρού, Αιγάλεω, και κατάθεση στεφάνου στο ηρώο του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο ‘’Γιάννης Ρίτσος’’ το χαιρετισμό της ημέρας απηύθυνε η πρόεδρος κ. Ηλιοπούλου Μαίρη. Μίλησε η συνεργάτης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Αθηνά Δασκαλάκη, κοινωνιολόγος με θέμα: «Ένα παράθυρο στο παρελθόν», με ταυτόχρονη προβολή εικόνων και η κ. Μαριάννα Μαστροσταμάτη, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου παρουσίασε εικόνες από την ανάπτυξη της πόλης των Αλατσάτων και προβολή video από τη δράση του συλλόγου.
Τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας χόρεψε χορούς από τα Αλάτσατα και τη χερσόνησο της Ερυθραίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ισσόπουλος Σπύρος αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ο.Π.Σ.Ε., ο κ. Βλασιάδης Κυριάκος μέλος Δ.Σ. του σωματείου Νέα Σινασός, ο κ. Νίκος Καραμπουρνιώτης, πρόεδρος Δ.Σ. του συλλόγου Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου ‘’Ρίζες’’, ο κ. Κυριάκος Μαρτάκης πρόεδρος Δ.Σ των συλλόγων: Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας και των Απανταχού καταγόμενων Μικρασιατών εκ περιφερείας Κρήνης (Τσεσμέ) και ο κ. Μιχάλης Βαρλάς, υπεύθυνος του τμήματος Γενεαλογίας του Ιδρύματος μείζονος Ελληνισμού.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

63  +    =  70