You are currently viewing Στα Βούναινα το 18ο Γαβούστημα Καππαδοκών

Στα Βούναινα το 18ο Γαβούστημα Καππαδοκών

vounaina

Μια μέρα πριν την συμμετοχή του στην μεγάλη συνάντηση των Καππαδοκών O Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων ¨Η καθ ημάς Ανατολή” συμμετείχε- με το τμήμα ενηλίκων του χορευτικού του- μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ιτέας  (Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014) στο 3 Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώθηκε στις όχθες του ποταμού στην Κωμόπολη της Ιτέας του Δήμου Παλαμά .

Το Σάββατο 23 8/2014 το απόγευμα ο Μ. Σ . διοργάνωσε μονοήμερη εκδρομή στα Πετρανά Κοζάνης για να πάρει μέρος στην 17 Συνάντηση Καππαδοκών- Γαβούστημα 2014 . Στα Πετρανά ο Μ Σ συμμετείχε με το χορευτικό του και την Κυριακή ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Ηλίας Αθαναηλίδης παρέλαβε την εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικων Σωματείων κο Φάνη Ισαακίδη και ταυτόχρονα την εντολή για την ανάληψη του Γαβουστήματος το 2015.

Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για το Σύλλογο μας να διοργανώσει το 18ο Γαβούστημα των Καππαδοκών στα Βούναινα τον Αύγουστο του 2015, έχουμε  ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία και σας περιμένουμε όλους, τόνισε στο Δίκτυο Μικρασιάτης, ο πρόεδρος του ΜΣ Βουναίνων Ηλίας Αθαναηλίδης.

Με δεκάδες Βουναινιώτες στο πλευρό του έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στα Πετρανά Κοζάνης για να συμμετάσχει στην 17 Πανελλήνια Συνάντηση Καππαδοκών –Γαβουστημα 2014, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ ημάς Ανατολή»

Η παρουσία του συντοπίτη τους βουλευτή κου Μάξιμου Χαρακόπουλου στο τραπέζι των επισήμων γέμισε με περισσότερη χαρά τα μέλη του Συλλόγου .Ο κος Χαρακόπουλος βρέθηκε στην εκδήλωση καλεσμένος της Ένωσης ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο επόμενο Γαβούστημα των Βουναίνων και ευχήθηκε καλή επιτυχία .

Οι εκατό και πλέον Βουναινιώτες συνόδευσαν τον Σύλλογο μαζί με τον Πρόεδρο του χωριού τους κο Ιωακείμ Μερτζανιδη και την Τοπική Σύμβουλο κα Στέλλα Χαρακοπούλου δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους και την στήριξη τους.

Ο Σύλλογος πήρε μέρος στην Πανελλήνια αυτή γιορτή με το τμήμα ενήλικων του χορευτικού του ομίλου υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης χορευτικού κας Αγλαΐας Αγγλοπούλου.

10649710_540237766103256_4709177012778099830_n

Την τρίτη και τελευταία μέρα του Γαβουστήματος μετά από την Θεια Λειτουργία όπου εκκλησιάζονται όλοι οι πρόεδροι των Σωματείων ήρθε η ώρα που όλοι οι Βουναινιώτες περίμεναν ένα περίπου χρόνο .

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Κος Φάνης Ισαακίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μ.Σ. Βουναίνων και ζήτησε από την Γενική Συνέλευση να τοποθετηθεί .

Σύσσωμη η Γ.Σ ευχήθηκε καλή επιτυχία στα Βούναινα ,ενώ περίσσεψε η συγκίνηση όταν ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πετρανών κος Χάρης Βογδόπουλος παρέδιδε την εικόνα-Λάβαρο της Ένωσης του Μεγάλου Βασίλειου στον Πρόεδρο του Μ.Σ. Βουναίνων κο Ηλία Αθαναηλίδη .

10603118_10204681521940884_1008437216_n
Ο κος Αθαναηλίδης φανερά συγκινημένος παρέλαβε την εικόνα μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κο Δημήτρη Χατζηλιάδη την Γραμματέα κα Χαρακοπούλου Αλεξάνδρα την ταμία κα Αγλαΐα Αγγλοπούλου και τα μέλη Χατζηλιάδου Σοφία και Χαρακοπούλου Μαρία .

Την εικόνα την οποία φιλοτέχνησε με περισσή ευλάβεια και αγάπη και την προσέφερε Ένωση το μέλος της κος Νεκτάριος Γαλανόπουλος .

Διπλή η χαρά του κου Αθαναηλίδη καθώς η τελετή παράδοσης και παραλαβής της εικόνας γίνετε για πρώτη σε Γαβουστημα μετά από δική του πρόταση στο περσινή (2013) εκδήλωση της Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων ,ενώ στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο και την Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Κ.Σ για την εμπιστοσύνη τους, συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Γαβουστήματος 2014 των Πετρανών για την άρτια διοργάνωση , και αναφέρθηκε ,αφού προηγουμένως κάλεσε όλους τους παρισταμένους, στην τελετή παραλαβής της εικόνας η οποία θα γίνει στα Βούναινα το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ,και στην οποία θα παραβρεθούν ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φανεριοφαρσάλων κος Τιμόθεος, ο Βουλευτής κος Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο νέος Δήμαρχος Κιλελέρ κος Νασιακόπουλος Αθανάσιος

Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Αθαναηλίδης κατάθεσε μια ακόμη πρόταση στην Γ.Σ ο οποία αφορούσε την ονομασία της μεγάλης των Καππαδοκών γιορτής, πρότεινε να αντικατασταθεί η λέξη «Συνάντηση» με την λέξη «Σύναξη», μια λέξη η οποία παραπέμπει απευθείας στην αγάπη των προσφύγων προς τον θεό.

Ο Πρόεδρος και η Γ.Σ δέχτηκαν με χαρά και αυτή την πρόταση και έτσι πλέον το κορυφαίο Πολιτιστικό γεγονός ονομάζεται    « 18 η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών –Γαβούστημα 2015».

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

31  +    =  35