Σημαντικές ανακοινώσεις στο Συνέδριο «Η Κωνσταντινούπολη στην Ιστορία και την Λογοτεχνία»

cpolitan

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου «Η Κωνσταντινούπολη στην Ιστορία και την Λογοτεχνία», το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών από 13 ως 14 Μαΐου 2016, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Στο Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν 324 σύνεδροι, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 40 ανακοινώσεις διακεκριμένων ιστορικών και φιλολόγων από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι ανακοινώσεις εκτείνονταν σε ολόκληρη την ιστορία της Κωνσταντινουπόλεως από την ίδρυσή της μέχρι και τον 20ο αιώνα, ενώ ως προς την λογοτεχνία υπήρξαν ιδιαίτερες αναφορές τόσο σε Έλληνες πεζογράφους που έγραψαν για την Πόλη κατά τον 19ο και τον 20ο αιώνα, όσο και σε ξένους περιηγητές και λογοτέχνες που ύμνησαν τις ομορφιές της Βασιλίδος των πόλεων.

Μέσα από τις σημαντικές ανακοινώσεις και τον γόνιμο επιστημονικό διάλογο που αναπτύχθηκε γύρω από αυτές φάνηκε ολοκάθαρα ότι οι Κωνσταντινουπολίτικες Σπουδές είναι ένα επιστημονικό αντικείμενο που απασχολεί μεγάλο μέρος της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και το οποίο συνεχίζει -όπως και στο παρελθόν- να αποδίδει πλούσιους ερευνητικούς καρπούς.

Στο Συνέδριο εκπροσωπήθηκαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, καθώς επίσης χαιρέτισαν αυτό και λοιποί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού κόσμου της χώρας μας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και φορέων της Ομογενειακής Κοινότητος της Κωνσταντινουπόλεως.

105cf2f7-37e3-4c0e-8ac6-4d09d4d39d4c57a22a1b-dff6-471e-b9b2-b5d8d6a9cc50

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *