Σεμινάριο Λαογραφίας και Ποντιακών Χορών στη Σύρο

Ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου

διοργανώνει Σεμινάριο Λαογραφίας και Ποντιακών Χορών από 28/7 έως 4/8 2012.

ΣΚΟΠΟΣ

 

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι , μέσα από την αυθεντικότερη γνώση και διδασκαλία των Ποντιακών χορών, να μάθουμε την ιστορία και τις παραδόσεις της σημαντικής εκείνης πατρίδας του Ελληνισμού, του Εύξεινου Πόντου! Το καλοκαιρινό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το λαικό μας πολιτισμό.

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

1. Διδασκαλία χορών . Χοροδιδάσκαλος ο Γιάννης Εφραιμίδης.

 

2. Ανάλυση και περιγραφή των ποντιακών φορεσιών.

 

3. Αναφορά στην ιστορία , στα ήθη και τα έθιμα της περιοχής του Εύξεινου Πόντου.

 

4. Προβολή ταινίας , από την ομώνυμη θεατρική παράσταση <<Ταμάμα>> του Γιώργου Ανδρεάδη (την οποία μας απέστειλε ο κ. Ανδρεάδης) ή εναλλακτικά το ντοκυμαντέρ <<Στα Χνάρια των Αργοναυτών>>.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

1. Σάββατο 28 Ιουλίου 19.00 – 22.00 : Αίθουσα Συλλόγου , Μυτιλήνης 17-Ερμούπολη – Δηλώσεις συμμετοχής – Σύντομη αναφορά στην ιστορία του Πόντου – Διδασκαλία Χορού.

 

2. Κυριακή 29 Ιουλίου : 19.00 – … :Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος στην έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου στο Κτίριο Κορνηλάκη – προβολή στον ίδιο χώρο ταινίας για την ιστορία του Πόντου.

 

3. Σάββατο 4 Αυγούστου 21.30 : Λήξη σεμιναρίου στο ουζερί <<Θεία Μέθη>> στην πλατεία Μιαούλη . Γλέντι με λύρα-τραγούδι-νταούλι .

 

ΚΟΣΤΟΣ

 

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 40 ευρώ.

 

Εάν πρόκειται για ζευγάρι θα πληρώσει μόνον ο ένας.

 

Κόστος μόνο για το γλέντι 20 ευρώ.

 

Για κάποιον που επιθυμεί να συνδυάσει τις διακοπές του στη Σύρο με το σεμινάριο , θα υπάρχει πακέτο προσφοράς, το οποίο θα περιλαμβάνει τα εισιτήρια του πλοίου , το ξενοδοχείο , το σεμινάριο και το γλέντι.

 

Για το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6932411950 ή στο e-mail navyblue@otenet.gr.

 

Περισσότερα για το Σύλλογο Βορειοελλαδιτών Σύρου http://raniapantaziblogspotcom.blogspot.gr/

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  25  =  29