Σεμινάρια Ιστορίας στο Δήμο Κηφισιάς

Στις 5 Οκτωβρίου 2010 ξεκίνησε για τρίτη χρονιά ο κύκλος μαθημάτων στο πλαίσιο του «Ανοιχτού Πανεπιστήμιου» του Δήμου Κηφισιάς με υπεύθυνο τον ιστορικό Βλάση Αγτζίδη με τη συνεργασία εξιδικευμένων επιστημόνων. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερη Τρίτη (7-9 μ.μ.) στην «Έπαυλη Δροσίνη» (Βιβλιοθήκη Δήμου Κηφισιάς), Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2010

-5 Οκτωβρίου: εισηγητής Βλάσης Αγτζίδης, εναρκτήρια συνάντηση με θέμα: «Φιλοσοφία και άξονες του Σεμιναρίου Ιστορίας»

-19 Οκτωβρίου: εισηγητής Νίκος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών: «Σεπτεμβριανά 1955, η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία και οι επιπτώσεις της εθνικιστικής πολιτικής των τουρκικών κυβερνήσεων. Η στάση της Ελλάδας.»

-2 Νοεμβρίου: εισηγήτρια Λία Βαλάτα-Τσιάμα, φιλόλογος Μ.Α.: «Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Κηφισιά»

-16 Νοεμβρίου: εισηγητής Νίκος Βικέτος, φιλόλογος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Σμυρναίων: «Η σφαγή της Σμύρνης και το τέλος του μητροπολίτη Χρυσόστομου»

-30 Νοεμβρίου: εισηγητής Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, εκδότης περιοδικού «Άρδην»: «Αντιφάσεις και αδιέξοδα της νεοελληνικής διανόησης. Η περίπτωση του Ίωνα Δραγούμη».

-13 Δεκεμβρίου: εισηγήτρια Λήδα Ιστικοπούλου, ιστορικός: «Η ελληνική εκπαίδευση στη Μικρά Ασία. Η περίπτωση του σχολαρχείου του Ζιντζίντερε της Καππαδοκίας»

Πληροφορίες: τηλ. 6937081687

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +  5  =