Σε πείσμα ορισμένων η Αγία Παρασκευή απέκτησε Πλατεία Μικράς Ασίας

Πραγματοποιήθηκαν παρά τους βανδαλισμούς και τα σαμποτάζ, με κάθε επισημότητα την Κυριακή το απόγευμα 23 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της νέας πλατείας της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή του Τσακού,  με την ονομασία Πλατεία Μικράς Ασίας.

Χρειάστηκαν 14 μήνες αγώνα από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής και την πρόεδρο του Βούλα Παπαγεωργίου Σαρηντζιώτη και πίεση προς το Δημοτικό Συμβούλιο,  για να φθάσουμε στην προχθεσινή ημέρα, όπου η πλατεία πλημμύρισε από τη συγκίνηση του κόσμου.

Από την πρώτη στιγμή το Δίκτυο Μικρασιάτης στάθηκε στο πλευρό του Συλλόγου με ψηφίσματα και δημοσιεύματα για το δίκαιο αίτημα  του. Το Δικαίωμα στη Μνήμη των Μικρασιατών προγόνων μας και το δικαίωμα επιβίωσης των ίδιων των Μικρασιατικών Συλλόγων που δυστυχώς έφτασαν στο σημείο να επαιτούν για τα αυτονόητα.

Την ίδια στιγμή ο πόλεμος που δεχθηκε ο Σύλλογος και η πρόεδρος του σε προσωπικό επίπεδο ήταν αδυσώπητος, μέχρι την τελευταία ώρα των εγκαινίων. Το Σάββατο το βραδυ άγνωστοι (που όμως ειναι γνωστοί για την αντίθεση τους στην ονομασία της πλατείας και επιστολογράφοι με ονοματεπώνυμο) έγιναν ηθικοί αυτουργοί βανδαλισμών και ακροτήτων. Αγνωστοι εσπασαν την μαρμάρινη πλάκα που στήθηκε στο χώρο της πλατεία και εγραψαν εμετικά συνθήματα προσωπικά κατά της προέδρου του Μικρασιατικού Συλλόγου στον ιστό της σημαίας που η ίδια και ο Σύλλογος πλήρωσαν για την πλατεία. Εφτασαν και στο σημείο να την απειλήσουν ότι αν δεν αναβάλλει τα εγκαίνια η ίδια και η οικογένεια της θα παθει κακό.

Σε πείσμα όμως όλων αυτών τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν κανονικά,  ο κόσμος έδωσε ηχηρή  απάντηση  και η Αγία Παρασκευή απέκτησε πλατεία Μικράς Ασίας. Την όμορφη εκδήλωση εκλεισαν τα χορευτικά της Πανελλήνιας Ενωσης Εφεσίων , του Συλλόγου Νέες Κυδωνίες Αιγάλεω και η Χορωδία των Γλυκών Νέρών

[nggallery id=53]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

63  +    =  64