You are currently viewing Ψήφισμα του ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας για τις δηλώσεις Ερντογάν

Ψήφισμα του ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας για τις δηλώσεις Ερντογάν

Το Ψήφισμα του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ερντογάν.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Στη Νέα Ιωνία Αττικής σήμερα 30 Απριλίου 2018. το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Νέας Ιωνίας σε έκτακτη συνεδρίασή του και μετά από συζήτηση προκληθείσα από τις αλλεπάλληλες και ανιστόρητες δηλώσεις Τούρκων επισήμων και μάλιστα του ιδίου του Προέδρου της Τουρκίας, αναφορικά με την καταστροφή της Σμύρνης, απεφάσισε :
Α) να καταγγείλει προς τον ελληνικό λαό και την διεθνή κοινότητα την απαράδεκτη και πρωτοφανή σε έκταση παραχάραξη της ιστορίας στο θέμα της Μικρασιατικής καταστροφής και του ολοκαυτώματος της Σμύρνης.
Β) να δηλώσει ότι η Ιστορία δεν μπορεί να ξαναγράφεται εκ των υστέρων, για να εξυπηρετηθούν πολιτικά συμφέροντα των κρατούντων στη Τουρκία, κατά τις οδηγίες ενός ηγέτη, ο οποίος ζήλωσε την δόξα σουλτάνων και μάλιστα των χειρότερων περιόδων της Οθωμανικής κυριαρχίας.
Ο Ελληνισμός προϋπήρξε στις αξέχαστες πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής προ της εποχής της κατάκτησης των δια πυρός και μαχαίρας από Οθωμανούς κατακτητές. Και είχε, παρά τις διώξεις και τον αφανισμό εκατομμυρίων Ελλήνων, δημιουργήσει εξαιρετικά ανεπτυγμένες σε πολιτισμό και ιδιαιτέρως ανθούσες στην οικονομία Ελληνορθόδοξες κοινότητες.
Η Σμύρνη – η γκιαούρ Ιζμίρ – η κοσμοπολίτισσα της Μεσογείου, αριθμούσε υπερδιπλάσιους Έλληνες από τους Τούρκους. Η εξαφάνισή της από προσώπου γης ήταν πάντα το όνειρο και η επιδίωξη των Τούρκων, ενισχυόμενων δυστυχώς στον τομέα αυτό κι από τη στάση των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, καθώς θεωρούσαν ότι το ελληνικό στοιχείο, θα ήταν πάντα εμπόδιο για την εξέλιξη της Τουρκίας και θα έβλαπτε τα δικά τους συμφέροντα….
Όλοι οι ιστορικοί, ξένοι και έλληνες, μέχρι και σήμερα, αποδίδουν την τεράστια πυρκαγιά της Σμύρνης, η οποία ξεκίνησε από την Αρμένικη συνοικία, στη συνεχή αναζωπύρωσή της από Τούρκους στρατιώτες και πολίτες, που την τροφοδοτούσαν συνεχώς με εύφλεκτα υλικά, αφού ήταν ολοφάνερο ότι ο τρομερός νοτιάς που είχε ξεσπάσει θα την οδηγούσε κατά κύριο λόγο προς την Ελληνική συνοικία, την πλέον πλούσια και ευημερούσα. Ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, δεν παρέμεινε στη Σμύρνη, καθώς έσπευδε προς τον Τσεσμέ.
Οι Σμυρνιοί και οι πρόσφυγες από το εσωτερικό, που είχαν πλημμυρίσει την πολιτεία, πίστευαν ότι μετά τις πρώτες ημέρες, θα υπάρξει κάποια ειρήνευση, αφού ούτως ή άλλως η πολιτεία δεν μπόρεσε να αντισταθεί.
Πώς ήταν δυνατόν οι ΄Ελληνες να κάψουν τα ίδια τους τα σπίτια; Kαι αλήθεια, αν είναι όπως τα λέει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, γιατί ο υποχωρών ελληνικός στρατός δεν κατέκαψε πρώτα την τούρκικη συνοικία, η οποία έμεινε βέβαια εντελώς αλώβητη; Πότε μπήκαν οι Τούρκοι στη Σμύρνη και πότε ξεκίνησε η φωτιά; Με τους Τούρκους στρατιώτες μέσα στην πόλη της Σμύρνης ήδη τρεις (3) μέρες, οι ΄Ελληνες έβαλαν φωτιά ;
Ευελπιστούμε ότι η προσβολή που έχουν δεχθεί οι Μικρασιάτες σε ό,τι πιο ιερό διαθέτουν, την ανάμνηση των Ελληνικών πατρίδων της Ανατολής, δεν θα μείνει αναπάντητη.

Για το Διοικ. Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.
Λουκάς Π. Χριστοδούλου
Πρόεδρος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +  2  =