Προγραμματισμός εκδηλώσεων και ενημέρωση μελών της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας

Αγαπητοί φίλοι –Μέλη της Ένωσης Μικρασιατικών Θήβας.

Μετά τις πρόσφατες εκλογές και με την εντυπωσιακή για πολιτιστικό σύλλογο προσέλευση μελών που συμμετείχαν και την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Ένωση μας, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για πρωτοβουλίες και προγραμματισμό δράσεων.

Προγραμματίζουμε την έκδοση του 1ου πληροφοριακού βιβλίου των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Θήβα προκειμένου κάθε οικογένεια και κάθε Μικρασιάτης που αναγράφεται (περίπου 1400 οικογένειες) να έχουν στην κατοχή και στο αρχείο τους από ένα αντίτυπο.

Επιθυμία μας είναι αυτή η προσπάθεια να στηριχτεί οικονομικά από οικογένειες μελών και φίλων που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην έκδοση της.

Οι εκδηλώσεις Μνήμης θα πραγματοποιηθούν στις 1,2,3,4 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνουν

α) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο, στον Αγ. Κωνσταντίνο στο Συνοικισμό.

β) Την παρουσίαση του γενεαλογικού δένδρου των Μικρασιατών της Θήβας

γ) Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή,

δ) Παρουσίαση Μικρασιατικών φαγητών από τις τμήμα γυναικών του συλλόγου

ε) Παιδικά παιχνίδια με μαθητές δημοτικού από το ημερολόγιο μας, 2010

Η Ένωση από φέτος τον Σεπτέμβρη συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Τεχνών (Κάδμου29- www.eite.gr)

Ξεκινάμε επίσης τη μεικτή χορωδία της Ένωσης με χοράρχη τον καθηγητή Βυζαντινής μουσικής Δημήτρη Αναδιώτη ( Πληροφορ. Αγνή Δεληκωνσταντίνου)

Τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις Μνήμης του Δήμου Χαλανδρίου μαζί με 5 Μικρασιατικούς συλλόγους την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 20:00 στο πάρκο Χαλανδρίου

Tα χορευτικά τμήματα μαθητών ξεκινούν το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Νηπιαγωγείου, και ενηλίκων την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα γίνει αρτοκλασία για την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του συλλόγου, και αγιασμός στην Μικρασιατική Εστία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Μικρασιατών στηρίζεται οικονομικά από τις ετήσιες εισφορές των μελών της. Παρακαλούμε τα μέλη μας που δεν έχουν καταβάλει ετήσιες εισφορές (2009-2010) που ανέρχονται στο ποσό των 10 ευρώ το χρόνο (83 λεπτά το μήνα) να προγραμματίσουν την καταβολή της συνδρομής τους προκειμένου να παραμείνουν στα ενεργά μέλη του συλλόγου μας. Μικρασιάτες είμαστε όλοι οι εκ Μικρασιατών καταγόμενοι δημότες του Δήμου Θηβαίων, αλλά μέλη της Ένωσης είναι όσοι από τους παραπάνω καταβάλουν τις ετήσιες συνδρομές .

Προκειμένου να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία του συλλόγου μας και τα επόμενα χρόνια πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες μας θα βρουν ανταπόκριση από τα μέλη προκειμένου να κάνουμε την Ένωση Μικρασιατών Θήβας περισσότερο δυνατή, δημιουργική και χρήσιμη για τους Μικρασιάτες και την πόλη μας.

Σε κάθε περίπτωση και για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ.

Δαγδελένη Αποστόλη 6936181817

Σαμιώτη Τάσο 2262024544

Γελέκα Γιώργο 6983520973

Δεληκωνσταντίνου Αγνή 6942012023

Φωτιάδη Αντώνη 6983513814

Στρατέλο Νίκο 6945552824

Παντέλα Δημήτρη 6987123073

Τo Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στις εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης που διοργανώνει η Ο.Π.Σ.Ε. στη θεατροχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων Μικρασιατικών συλλόγων στο θέατρο <<Δόρα Στράτου >>.

Ώρα Αναχώρησης: 18:00, Κόστος συμμετοχής 10 Ευρώ.

Δηλώσεις – Πληροφορίες: Αγνή Δεληκωνσταντίνου.

Με τιμή

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Θ.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

19  +    =  21