Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας

esmaΝ. Ιωνία, 19-11-2009

Προς

Τα μέλη και τους φίλους της Ενώσεως

Αγαπητοί μας,

Επιθυμώντας να σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της Ενώσεώς μας επικοινωνούμε για άλλη μια φορά μαζί σας με το πρόγραμμα των αμέσως προσεχών μας εκδηλώσεων στις οποίες και σας καλούμε να παραστείτε.

1) 4ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ (27-29 Νοεμβρίου 2009).

Από της ιδρύσεώς του το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) είχε και έχει στενή συνεργασία και στήριξη από τα προσφυγικά σωματεία της πόλης και φυσικά και από την Ένωσή μας.

Η Ένωση ειδικότερα υπήρξε και είναι εκ των βασικών υποστηρικτών των Συμποσίων που οργανώνει το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Ήδη βρισκόμαστε ενώπιον του 4ου Συμποσίου (27-29 Νοεμβρίου 2009), που έχει ως θέμα του:

«Πολιτικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί θεσμοί των Ελλήνων της Μ. Ασίας κατά τους νεότερους χρόνους».

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009, ώρα 6.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Θ’ ακολουθήσουν στο 3/ήμερο 16 εισηγήσεις από 20 Πανεπιστημιακούς, ειδικούς επιστήμονες κι ερευνητές.Την Κυριακή το βράδυ μάλιστα υπάρχει εισήγηση που αφορά στην Πισιδία. Είναι του Οθωμανολόγου ερευνητή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Μωχάμαντ Παναχί. Θέμα του: « Όψεις της οικονομικής ζωής των ορθοδόξων της Πισιδίας από την Οθωμανική κατάκτηση ως τον 19ο αιώνα».

Στα γραφεία της Ενώσεως διατίθενται προγράμματα του Συμποσίου.

2) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

Το από 20/ετίας καθιερωθέν Ετήσιο Σκακιστικό Τουρνουά της Ενώσεώς μας, στη μνήμη του Γαβριήλ Τσακίρη, εφέτος θα διεξαχθεί στους χώρους του Πνευματικού μας Κέντρου , την Κυριακή ,6 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 09.30-13.00.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Ενώσεως (τηλ. 210 2770978, 09.00-13.00 καθημερινά). Ή τον υπεύθυνο του Σκακιού κ. Νίκο Χατόγλου (6936112045).

3) ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Ένωση ανακοινώνει την οργάνωση της 1ης Εικαστικής Έκθεσης Μικρασιατών καλλιτεχνών, στο διάστημα από 9-16 Δεκεμβρίου 2009 , στους Εκθεσιακούς χώρους του Πνευματικού μας Κέντρου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 8.00 μ.μ.

Μετέχουν οι εξής καλλιτέχνες ( κατ’ αλφαβητική σειρά):

Ασλάνογλου Χριστίνα, Βαλτά Γιώτα, Βάρβογλης Δημήτρης, Βαρβούνης Παναγιώτης, Βασιλειάδης Δημήτρης, Βασιλειάδης Κων/νος -Κήρυκος, Βίνης Τάκης, Βουδούρης Λάζαρος, Βουδούρογλου Χρύσα, Βουλγαρέλης Λεωνίδας, Βουλγαρέλης Νίκος, Γαζέπη Μπουλίνα, Γαζέπης Νίκος, Καράκογλου Χρήστος, Κιοκπάσογλου Ελένη, Κλάδης Νίκος, Μωϋσιάδου Ειρήνη, Ουλκέρογλου Άκης, Πασίρογλου (Πασιρό) Παρασκευάς, Πολυκάρπου Ιωσήφ, Σαβιολάκης Αντώνης, Σινέκογλου Μαρία, Τουζοπούλου- Αραμπατζόγλου Παρασκευή, Τρίγκατζη Ελένη, Τρίγκατζη Ηλιάνα, Χατόγλου Νίκος.

Την ευθύνη της οργάνωσης έχει 3/μελής Επιτροπή από τους κ.κ.: Σήφη Πολυκάρπου, Νίκο Χατόγλου, Νίκο Βουλγαρέλη.

· Κατά τα εγκαίνια θα υπάρχει και ειδική μουσική επένδυση με ακορντεόν και κιθάρα .

4) ) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Πολύ κοντά στα Χριστούγεννα (τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, ώρα 8μ.μ. ) η Ένωση οργανώνει μια λαμπρή γιορταστική μουσική βραδιά με την Ορχήστρα Νυκτών Οργάνων «Άττικα».

Η 9/μελής ορχήστρα (3 μαντολίνα, 2 μαντόλες, κιθάρα, πιάνο, ακορντεόν, κοντραμπάσο) και η σολίστ της Λυρικής Σκηνής θα εκτελέσουν ένα πρόγραμμα: από το Σουγιούλ στο Χατζηδάκη και από το Γιαννίδη στο Θεοδωράκη, την ιταλική καντσονέτα ως το bel canto.

Με πατριωτικούς και φιλικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ενώσεως

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  56  =  62