Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της Αδελφότητας Προκοπιέων Αθήνας

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι το Δ. Συμβούλιο σας εύχεται ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!

Ξεκινήσαμε ήδη τις  φετινές  μας δραστηριότητες παίρνοντας μέρος στις πολιτιστικές μέρες  ΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  στο κτήμα ΦΙΞ το οποίο βρίσκετε στο Ν. Ηράκλειο  και τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Ν. Ηρακλείου, όπου έχει την έδρα του το Σωματείο μας.                    Κατ’ αρχάς με περίπτερο όπου εκθέσαμε διάφορα κειμήλια και βιβλία από το Μουσείο μας και αφ’ ετέρου με προβολή  εικόνων και ενημέρωση από την Καππαδοκία και ιδιαίτερα την πατρίδα μας το Προκόπι. Κατόπιν ο χορευτικός Όμιλος Ειρήνη του Ν. Ηρακλείου ντυμένοι με φορεσιές του Προκοπίου τις οποίες έφτιαξε το Σωματείο μας χόρεψαν Καππαδοκικούς  χορούς.  Η μικρή αυτή εκδήλωση έγινε για την μνήμη των 90 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και από την ανταλλαγή του 1924.  Την εκδήλωσή μας τίμησε ο Δήμαρχος του  Ν. Ηρακλείου κος Βλασσόπουλος,  το Δημοτικό Συμβούλιο, πατριώτες, φίλοι καθώς και πολλοί επισκέπτες  οι οποίοι εκείνη την ημέρα ευρίσκοντο εκεί.
( Λόγω έλλειψης χρόνου δεν καταφέραμε να σας ενημερώσουμε εγκαίρως γι’αυτό & σας ζητάμε συγγνώμη . Οι ετοιμασίες για τις εκδηλώσεις ξεκίνησαν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές , και έτσι ενημερώθηκαν τηλεφωνικά μόνο όσοι βρίσκονταν σε κοντινές περιοχές).
Συνεχίζοντας τις δραστηριότητές μας στέλνουμε το πρόγραμμά μας για τους μήνες : ΝΟΕΜΒΡΙΟ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: Εκδρομή: Σούνιο, Λαύριο, Καμάριζα, Μονή
Αγ. Νεκταρίου.
Ξεκινάμε το πρωί της Κυριακής από το  Χαϊδάρι  (Παλατάκι) επί της Λ .Αθηνών και ώρα 008: π.μ. Κατόπιν στη Ν. Ιωνία απέναντι από την Εθνική τράπεζα επί της Λ. Ηρακλείου στο ύψος του σταθμού και ώρα 8:30 π. μ.  Εάν κάποιος θέλει να τον πάρουμε από κάποιο άλλο σημείο να επικοινωνήσει μαζί μας.  Η διαδρομή θα έχει ως εξής:
Ξεκινάμε για το Σούνιο όπου εκεί θα έχουμε την πρώτη στάση για καφέ, θ ’απολαύσουμε την  θέα και για όσους επιθυμούν μία σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο.
Κατόπιν φθάνουμε στο Λαύριο ,όπου θα ξεναγηθούμε από τον συμπατριώτη μας                κο Κατερινόπουλο Αθανάσιο στις  σήραγγες  του Λαυρίου και κατόπιν στο Μουσείο.
Μετά την ξενάγηση θα πάμε στην Καμάριζα για φαγητό και γλέντι.  Στην επιστροφή  θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου όπου θα έχουμε ξενάγηση και θα πάρουμε την ευχή του μοναχού Νεκτάριου.
Επικοινωνήστε  στα κάτωθι τηλέφωνα μέχρι: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012
ΤΙΜΗ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:   14 Ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΩΡΑ 11:30  Π.Μ. –  ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ.
Στο  Πολύκεντρο του Ν. Ηρακλείου ( Κουντουριώτου και  Νεότητος  παράλληλα της Λ.      Ηρακλείου ) θα προβάλουμε  την  ταινία :  Μας χωρίζει μία θάλασσα, διάρκειας 80 λεπτών.  Αναφέρετε σε δύο φιλικές οικογένειες στην καταστροφή της Σμύρνης .                            Παίζει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Μικρασιατικής Πανελλήνιας Ένωσης Εφέσιων.
Η  ταινία  προβάλλεται ως τιμή  στη μνήμη των  ενενήντα  χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή     « ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ » .
Αξίζει να δούμε όλοι αυτή την ταινία,  να γνωρίσουμε και να μάθουμε, ότι και οι ερασιτεχνικές ομάδες των συλλόγων (θεατρικές, χορευτικές κ.λ.π.) μπορούν να παρουσιάσουν πολύ όμορφες εργασίες. Σας περιμένουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Δ. Συμβούλιο του Σωματείου μας τον Μάιο του 2012 εξέδωσε  ένα βιβλίο με τίτλο:  ΟΝΟΜΑΤΑ- ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΟΠΙΕΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ  ΜΑΣ.
Περιέχει επίσης φωτογραφίες οικογενειών ,σπιτιών του Προκοπίου Καππαδοκίας.
Τα βιβλία βρίσκονται στο Σωματείο μας για όποιους πατριώτες ή φίλους μας θέλουν να τα προμηθευτούν. Εάν είστε μακριά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. στα κάτωθι τηλέφωνα και να τα προμηθευτείτε μέσω του ταχυδρομείου ΤΙΜΗ :10 €.
Παρακαλούμε  εάν γνωρίζετε παραμύθια, ιστορίες, διηγήματα, γνωμικά, ποιήματα ή οτιδήποτε άλλο που έχετε ακούσει από γονείς, παππούδες ,γέροντες από παλιά ή και νεώτερους παρακαλούμε γράψτε τα καθώς και από πού τα μάθατε και στείλτε τα ή περάστε από το Σωματείο μας, να γνωριστούμε, να πιούμε καφεδάκι και να μιλήσουμε, θέλουμε να  τ’ αξιοποιήσουμε  ώστε να μη χαθούν με το πέρασμα του χρόνου και να μείνουν κληρονομιά και στις επόμενες γενιές μας, όπως και το βιβλίο με τα ονόματα το οποίο αναφέραμε πάρα πάνω.  Επίσης εάν έχετε φωτογραφίες, φορεσιές ή κομμάτια από αυτές, θα χαρούμε να τις δεχτούμε στο Μουσείο μας εφ’ όσον θέλετε και εσείς να μας τα εμπιστευθείτε.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ   εκ’ των  προτέρων.

Επίσης είναι έτοιμο και το ημερολόγιό μας του 2013 το οποίο φέτος έγινε με εθελοντική εργασία από συμπατριώτισσές μας  τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

Τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. για επικοινωνία:
Νικολάου Σοφία :                      210 – 2778324
Χατζηγεωργιάδου  Μαρία:        210 -2821891
Τσιναρίδου   Έλλη:                    210 -2751701
Λέννα   Νανά                             210 -2757668
Παπαρίδου  Βάσω                      210 – 5816471

ΚΑΛΟ    ΧΕΙΜΩΝΑ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ        ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

2  +    =  12