You are currently viewing Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εστίας Νέας Σμύρνης -Νοέμβριος 2017

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εστίας Νέας Σμύρνης -Νοέμβριος 2017

Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2017

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00
Τα Μέλη και οι Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης επισκέπτονται το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης στον Κεραμεικό, για να γνωρίσουν και να απολαύσουν την ομορφιά των αυθεντικών κεραμικών αντικειμένων ΙΖΝΙΚ.
Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο της ΕΣΤΙΑΣ στις 10:00 ή στην είσοδο του Μουσείου στις 10:30 (οδός Αγ. Ασωμάτων 22 και Διπύλου).

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00
Προβολή Ντοκιμαντέρ: «Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας». Ένα ταξίδι στη μοναδική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στους ναούς της Άνω Αιγύπτου και σε άλλα μέρη που άνθισαν βιβλιοθήκες στον αρχαίο κόσμο.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο.

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 08:00
Τα Μέλη της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης επισκέπτονται το Λαύριο.  Η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κα Κωνσταντίνα Τσαϊμου, θα μας ξεναγήσει στο Θορικό (αρχαίο θέατρο, ναός του Διονύσου και υπαίθριο πλυντήριο μετάλλων) στο Ορυκτολογικό Μουσείο, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου και στην θέση των αρχαιολογικών ανασκαφών που η κα Τσαϊμου έχει πραγματοποιήσει στα αρχαία καμίνια.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017.
Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης και η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, συνδιοργανώνουν εορτασμό για τα 70 χρόνια ελεύθερης ζωής των Δωδεκανήσων (1947 – 2017). Ομιλητές ο κ.Ιωάννης Φραγκούλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς και ο κ. Ιωάννης Χαρίτος Δικηγόρος  παρ’ Αρείω Πάγω με θέμα «Οι κυρίαρχες ώρες της Ιστορίας της Δωδεκανήσου». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ  «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελόριζο» παραγωγής του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ).
Σας προσκαλούμε να απολαύσετε την ομορφιά, την μυρωδιά και την γλύκα των νησιών της Δωδεκανήσου μας!
Θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από την Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά, της καλλιτέχνιδος φωτογράφου κας Θεοδώρας Παπανικήτα.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 20174 και ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, φιλοξενεί το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Forum για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Φιλοσοφίας. Ο εορτασμός της εκδήλωσης καθώς και όλος ο προσανατολισμός του Φόρουμ, εστιάζει στη δυνατότητα της Φιλοσοφίας να παράσχει πρακτικές φόρμουλες επίλυσης πάσης φύσεως προβλημάτων, προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ηθικοπλαστικό και παιδαγωγικό της ρόλο.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τις ομιλίες τους οι επιστήμονες:
Α) Jeffrey Levet,  Ομότιμος Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου της UNESCO στο Βελιγράδι για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη.
Β) Στέφανος Βογαζιανός Roy, Διδάκτορας Συγκριτικής Εθνολογίας Παν/μιου Γλασκώβης, Μέλος Διεθνούς Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.
Γ) Πάρις Κατσίβελος, Συγγραφέας, Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Δραματικής Τέχνης και Ποιοτικής Δημοσιογραφίας του Αυστριακού Παν/μιου D.U.K.
Δ) Λαυρέντιος Δελλασούδας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Παν/μιου Αθηνών, Συγγραφέας, Επίτιμος Προσκεκλημένος – Ομιλητής στην Εκδήλωση.

Σαββατοκύριακα 18-19 & 25-26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00
Η Θεατρική Ομάδα της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 46 χρόνων δράσης της, θα παρουσιάσει το επικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ “ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ” σε σκηνοθεσία του κ. Ανδρέα Ζάκα με τη συνεργασία της κας Πέλιας Παπαδοπούλου.
Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης παράστασης 20.00.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:30
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, τιμά τους αείμνηστους Πέλλο Κατσέλη – Μέγα θεατράνθρωπο καθώς και την ανεπανάληπτη ηθοποιό Αλέκα Κατσέλη, το θεατρικό ζευγάρι που κόσμησε την Νέα Σμύρνη. Ομιλητές θα είναι ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος – Κριτικός Θεάτρου, ο κ. Στάθης ΛιβαθυνόςΔιευθυντής Εθνικού Θεάτρου – Σκηνοθέτης, ο κ. Δημήτριος Καταλειφός – Ηθοποιός και ο κ. Παναγιώτης Μέντης – Θεατρικός Συγγραφέας.
Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ σχετικό με το έργο και τη ζωή του αείμνηστουζεύγους Κατσέλη, μια ευγενική προσφορά προς την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης από το αρχείο της ΕΡΤ.

 Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα “Πάνος Χαλδέζος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

26  +    =  29