Ποντιακή βραδιά του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης Αττικής «Ο Εύξεινος Πόντος» επί της οδού Κ. Βάρναλη 12, παραδοσιακή ποντιακή βραδιά για τα μέλη και φίλους του συλλόγου από τον δήμο της Μετ/σης και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση υπήρχε φαγητό και άφθονο κρασί μα πάνω απ΄ όλα καλή διάθεση που έδειχνε μια λαμπρή συνέχεια στην νύχτα . Οι συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Η νεολαία που απαρτίζει τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου έδωσε το δικό της παρόν και μήνυμα προς όλους ότι η ελπίδα για την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ιδιαίτερα τις δύσκολες εθνικές στιγμές που περνά η χώρα μας είναι ζωντανή.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους δύο μεγάλοι τραγουδιστές της ποντιακής μουσικής ο κος Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο κος Γιώργος Δημητριάδης που τους συνόδευσε ο Κώστας Φωτιάδης με την λύρα του. Από την εκδήλωση δεν μπορούσαν να λείψουν δύο νέοι καλλιτέχνες και παιδιά του συλλόγου ο Σπύρος Κωνσταντινίδης στο τραγούδι και Ανθόπουλος Γιάννης στην λύρα που άνοιξαν μουσικά την εκδήλωση. Το γλέντι δεν άργησε να ξεκινήσει, και το μόνο που χρειάστηκε ήταν το πρώτο χτύπημα του νταουλιού που καλούσε τον κόσμο στον χορό ξετυλίγοντας έτσι το κέφι που ήδη υπήρχε στην ατμόσφαιρα.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αφήνοντας στους παρευρισκομένους την πίκρα του τέλους. Πάντως ένα είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί και μάλιστα σύντομα.

Με εκτίμηση

Αμανατίδης Θεόδωρος                           Μόκαλη Ιωάννα

Πρόεδρος Δ.Σ                                               Γεν. Γραμματέας

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

35  +    =  36