Πολυκάρπεια 2011

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2011» που διοργάνωσε η Αδελφότητά μας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωΐ από το παρεκκλήσι του Αγίου Θεράποντα, όπου τελέστηκε θεία λειτουργία και μνημόσυνο προς τιμήν του Αγίου Πολυκάρπου, ιερουργούντος του πατρός Χρυσοστόμου του Ιερού ναού του Τιμίου Σταυρού της πόλεώς μας. Την λειτουργία παρακολούθησαν κάτοικοι προσφυγικής καταγωγής της περιοχής των Ν. Κιουπλιών. Την Αδελφότητα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ξενοδοχείο ELPIDA Resort & Spa πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το κυρίως μέρος των «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΩΝ 2011».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον ιερέα Αναστάσιο Πάππο, ως εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγου, του Αντιπεριφεριάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη και του πρόεδρου της Αδελφότητας μας, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες και όλα τα μέλη, τους φίλους και τους χορηγούς του Συλλόγου. Ακολούθησε η μικτή χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Συλλόγου μας, η οποία απέδωσε άριστα μία σειρά επιλεγμένων παραδοσιακών τραγουδιών της Σινασού Καππαδοκίας που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Σερραϊκό κοινό, υπό τη Διεύθυνση και ενορχήστρωση του Δημητρίου Αρδανιώτη, πρωτοψάλτη- καθηγητή μουσικής. Την χορωδία συνόδευσε το μουσικό σχήμα του Σπύρου Κούκου. Άψογη για μία ακόμη φορά, η παρουσίαση των τραγουδιών από τον Γυμνασιάρχη και γραμματέα της χορωδίας μας Βασίλη Εμμανουηλίδη.

Στάθης Πελαγίδης, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ

Στην συνέχεια ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, Στάθης Πελαγίδης, γοήτευσε το κοινό με την γλαφυρότητα του και τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε σχετικά με τον Ελληνικό Τύπο στην Μικρά Ασία πριν το 1922, στην ομιλία του με τίτλο «Όψεις Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού στον περιοδικό τύπο της Σμύρνης».

Μιχάλης Σωτηρίου, ιατρός- Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας.

Έπειτα προσήλθε στο βήμα ο Μιχάλης Σωτηρίου, ιατρός- Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ο οποίος παρουσίασε το 16ο τεύχος του περιοδικού τόμου «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΠΙΘΑ», που εκδίδει η Αδελφότητάς μας, το οποίο φέτος υπερέχει σε αρτιότητα από όλες τις πλευρές. Τέλος βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα ο τέως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος της Αδελφότητάς μας, Γεώργιος Χατζηβασιλείου, που παρέλαβε την πλακέτα από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και συναδελφικής εκτίμησης από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους του, εκπαιδευτικούς και μέλη του Συλλόγου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Δημοσιογράφος Κατερίνα Νικολάου. Στα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2011» παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο Αντιπεριφεριάρχης Ιωάννης Μωϋσιάδης, ο Δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας, ο τέως Νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης, η Αντιδήμαρχος Σταυρούλα Αγιαννίδου- Αρβανίτη, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ιωάννης Χατζηλιάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Τσακιρίδης, η Διευθύντρια Τεχνικής Εκπαίδευσης Πασχαλία Γκιλιμανάκη- Κοκόλλη, οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Ιωάννης Μετόκης, Στέλιος Ρίζος, ο Πρόεδρος του «ΕΜΕΙΣ» Δημήτρης Δημούδης και η Γραμματέας του ως άνω Συλλόγου Βέτα Μωυσιάδη, ο συγγραφέας Βασίλης Τζανακάρης, ο επιχειρηματίας Νικόλαος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος των ποντίων Επταμύλων Μιχάλης Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος της ΠΟΘΣ Ελευθέριος Χατζόπουλος, η τοπική σύμβουλος Στέλλα Ευθυμιάδου- Κετσίογλου, ο Δημήτρης Κυρτάσογλου ως εκπρόσωπος του Βουλεύτη Μιχάλη Τζελέπη, η Ολυμπία Παχαδίρογλου ως εκπρόσωπος του βουλευτή Αναστασίου Καρυπίδη και ο κ. Μαντζιάρης ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Ηλία Πολατίδη. Επίσης ο επιχειρηματίας Τάκης Κάντζας,. Επιστολές εστάλησαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κκ Ιερώνυμο, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ Άνθιμο και από τον Μητροπολίτη Δράμας Παύλο και από τον Βουλευτή Σερρών Στάθη Κουτμερίδη. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Ν. Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος», Δημήτρης Βέρρος και εκπρόσωπος από το Εργαστήριο Λαογραφικών Ερευνών «Ο ΠΥΡΡΟΣ». Ακόμη μας τίμησαν με την παρουσία τους οι μεγάλοι ευεργέτες της Αδελφότητας Άγγελος και Αικατερίνη Σωτηρίου, η Πρόεδρος της Εταιρίας «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Σοφία Γεωργιάδου, η Δημοσιογράφος Δήμητρα Μετόκη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Στάγκος και ο Δικηγόρος Δημήτριος Γκολέμης. Από το Δ.Σ. παρέστησαν εκτός από τον Πρόεδρο Σωκράτη Κοτζάογλου και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο γενικός γραμματέας Αλέξανδρος Καδέμογλου και τα μέλη: Γεώργιος Τσιφούτης, Ολυμπία Παχαδίρογλου, Φώτης Φωτογλίδης και Κοτζάογλου Κλεοπάτρα. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το «Τηλε- επιλογές», το οποίο ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά.

Το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς HOTEL ELPIDA RESORT & SPA, την Δημητριάδου Α. & Σία Ε.Ε., την ΚΑΝΤΖΑΣ ΑΒΕΕ, τα παιδικά ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, το βιβλιοχαρτοπωλείο PAPERLAND, τον Νικόλαο Υψηλάντη και τον Δημήτριο Αθανασιάδη. Επίσης τον Ζωγράφο Χριστόφορο Μελλίδη, μέλος του Συλλόγου για την προσωπογραφία του «Φώτη Κόντογλου» καθώς και την ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ για την διαχρονική υποστήριξή της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρωτεργάτες της «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ», Αθανάσιο Κανλή και Γεώργιο Αψηλίδη. Ευχαριστούμε ακόμη τον Σαββατιανό Κωνσταντίνο για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Κλείνοντας τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2011» ο Πρόεδρος ευχήθηκε όλοι του χρόνου, που θα είναι η επέτειος των 40 χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας να είναι όλοι εκεί και να γιορτάσουνε την έκδοση του 17ου τεύχους της «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ», που παρά την οικονομική κρίση κατάφερε φέτος να εκδοθεί χάρη στην αγάπη και την συμπαράσταση όλων αυτών που αναγνωρίζουν το έργο που επιτελείται στην Αδελφότητα.

ΤΟ Δ.Σ.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

« Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

ΙΚΟΝΙΟΥ 5, ΣΕΡΡΕΣ

ΤΗΛ. 2321037350/6937624945

ΣΕΡΡΕΣ, 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  63  =  67