ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2010 από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Σερρών

Πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία τα « ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2010 την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 7μ.μ. σε μία κατάμεστη αίθουσα στο HOTEL ELPIDA RESORT –SPA στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων υπό την αιγίδα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κκ Θεολόγου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας Πατέρας Παναγιώτης Κανακάρης, ο Δήμαρχος Σερραίων Ιωάννης Βλάχος και ο Αντινομάρχης Χαρίλαος Ανεσιάδης, εκπροσωπώντας τον Νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη. Τους προσκεκλημένους χαιρέτισε και παράλληλα ευχαρίστησε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΤΖΑΟΓΛΟΥ.

Ακολούθησε η ομιλία από τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΙΚΕΤΟ, Γενικό Γραμματέα της ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ με θέμα: « Ιερός Πολύκαρπος, το εβδομαδιαίο περιοδικό της Σμύρνης». Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση του 15ου τεύχους της «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ» από τον ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΟΦΙΔΙΩΤΗ- Δικηγόρο- Πρόεδρο των Σερραίων της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν παρουσιάστηκε το βιβλίο με επιλεγμένα άρθρα του Φώτιου Κωστελίδη, τέως Γενικού Γραμματέα της Αδελφότητάς μας που επιμελήθηκαν η φιλόλογος κα Ολυμπία Ν. Παχαδίρογλου και η καθηγήτρια αγγλικών κα Ελευθερία Πάνου.

Στον Φώτιο Κωστελίδη επιδόθηκε και τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στα πρώτα χρόνια ίδρυσης της Αδελφότητάς μας. Την πλακέτα επέδωσε στον τιμώμενο ο Πατέρας Παναγιώτης Κανακάρης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια της Μικράς Ασίας από την μεικτή χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Αδελφότητας υπό την Διεύθυνση του Δημητρίου Αρδανιώτη Γυμνασιάρχη- καθηγητή μουσικής και πρωτοψάλτη και το μουσικό σχήμα του Σταμάτη Πασσόπουλου και Δημητρίου Αβραμίδη, τα οποία έκαναν πολλούς παραβρισκόμενους να συγκινηθούν και να δακρύσουν.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: ο μεγάλος Δωρητής της Αδελφότητάς μας Άγγελος Σωτηρίου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Θεόδωρος Μηλίδης, Αθανάσιος Μπασδάνης, Γεώργιος Καρδάκος, Μιμή Παναγιωτάκη, Παύλος Καρυπίδης, Γεώργιος Μασλαρινός, Αθανάσιος Χατζηχαριστός, Φούλα Δαραβίγκα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ιωάννης Μωυσιάδης (πρώην Δήμαρχος), Πέτρος Αγγελίδης, Παπαβασιλείου Βασίλειος, Μιχάλης Σαμπάνης. Επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρης Δρογαλάς, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών Γεώργιος Χατζηβασιλείου και Ηλίας Αναστασιάδης, οι πολιτευτές Στάθης Πανταζής και Γρηγόριος Ζαροτιάδης, οι εκπρόσωποι των βουλευτών Ηλία Πολατίδη και Ευστάθιου Κουτμερίδη, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 10ης Ταξιαρχίας. Η Βουλευτής και μέλος της Αδελφότητας Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά απέστειλε επιστολή που εξέφραζε την συμπαράστασή της αλλά λόγω κομματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Ήταν ακόμη παρόντες ο Πρόεδρος των Πολιτιστικών Σερραϊκών Σωματείων με έδρα την Αθήνα και μουσικοσυνθέτης Πασχάλης Τόνιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ελλάδος Ελευθέριος Χατζόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΗΛΕ – ΕΠΙΛΟΓΕΣ και μεγάλος ευεργέτης της Αδελφότητάς μας Θεόδωρος Ελιόγλου, οι Πρόεδροι του Λυκείου Ελληνίδων Στέλλα Ελευθεριάδου, των Ποντίων «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ» Ιωάννης Ρωμανίδης, των Ποντίων ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ « ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» Μιχάλης Θεοδωρίδης, του «ΕΜΕΙΣ» Δημήτριος Δημούδης, του Λαογραφικού Εργαστηρίου «Ο ΠΥΡΡΟΣ» Αθανάσιος Κασελούρης, της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών Ανθούλα Ευσταθοπούλου, της ΑΔΕΔΥ Ανδρέας Ανδρεάδης, των Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών Βασίλειος Κατιρτζόγλου. Επίσης ο Δημοσιογράφος- εκδότης – συγγραφέας Βασίλειος Τζανακάρης, ο τέως Δήμαρχος Σιδηροκάστρου Απόστολος Καρύδας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΟΔΕ- Δικηγόρος Δημήτριος Γκολέμης, ο Δασάρχης Νικόλαος Τολούδης, ο Προπονητής Ποδοσφαίρου και μέλος του Συλλόγου μας Τσιφούτης Γεώργιος. Μεταξύ άλλων παρακολούθησαν την εκδήλωση και πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί. Τα ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2010 συντόνισε η φιλόλογος Ολυμπία Παχαδίρογλου.

Ήταν ομολογουμένως τα πιο λαμπρά ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ των τελευταίων ετών.

Η Αδελφότητα ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους της για την βροντερή τους παρουσία και την αμέριστη συμπαράσταση της στο δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα που διεξαγάγει για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Αλησμόνητων Πατρίδων της καθ’ ημάς Ανατολής και την μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ Θεολόγο για την ηθική και υλική βοήθεια, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, το Επιμελητήριο Σερρών, τα Σούπερ- Μάρκετ «ΚΑΝΤΖΑΣ», τον Νικόλαο Υψηλάντη από την Νέα Ζίχνη και τον ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

« Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

ΙΚΟΝΙΟΥ 5, ΣΕΡΡΕΣ

ΤΗΛ. 2321037350, 6937624945

ΣΕΡΡΕΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΤΖΑΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  25  =  33