Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας

Ο Σύλλογος Νέας Σελεύκειας συμπληρώνει φέτος 31 χρόνια ενεργής δράσης. Ιδρύθηκε την 07η Σεπτεμβρίου 1981 με το μεράκι των Μικρασιατών Προσφύγων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Νέα Σελεύκεια κατά τα έτος 1922-23. Ο Σύλλογος έχει ως σκοπό την αναβίωση των εθίμων του χωριού της Νέας Σελεύκειας που βρίσκεται στο B. Δ  ορεινό και συνάμα παραθαλάσσιο τμήμα του Νομού Θεσπρωτίας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Το χορευτικό τμήμα είναι το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε μετά τη σύσταση του Συλλόγου. Με το τμήμα αυτό ο Σύλλογος επεδίωξε κατ’ αρχήν τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών χορών της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Όμως πολύ σύντομα με τη διάθεση και την έφεση των χορευτών στο χορό , αλλά και την εμπειρία και το μεράκι όλων, επεκτάθηκε στην εκμάθηση χορών από όλη την Ελλάδα, που ξεκινούν από τον Πόντο και τη Θράκη και φτάνουν στα νησιά τη Κρήτη και την Ήπειρο.
Τα τμήματα χορού μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους Πολιτιστικούς φορείς.
Σήμερα στον Σύλλογό μας λειτουργούν 3 χορευτικά τμήματα, που πλαισιώνονται  από 40 περίπου χορευτές ηλικίας 4-50 χρόνων.
Τους παραδοσιακούς χορούς διδάσκει η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής  Δέσποινα Καραπιπέρη
Το χορευτικό τμήμα συμμετέχει κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιεί η Τοπική αυτοδιοίκηση και οι άλλοι φορείς της πόλης, καθώς και στις ετήσιες εκδηλώσεις του Συλλόγου της Νέας Σελεύκειας. Επίσης πραγματοποιεί ετήσια εκδήλωση όπου παρουσιάζονται όλα τα τμήματα (μικροί – μεγάλοι).
Ο Σύλλογος έχει την θέληση και την ευχαρίστηση να συμμετάσχει   σε λαογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων και συλλόγων αρκεί να λάβει την αντίστοιχη πρόσκληση στα πλαίσια της ανταποδοτικής φιλοξενίας και μη.
Τα τελευταία 5 χρόνια διενεργεί μαθήματα  Η/Υ σε παιδιά και νέους από 5 έως 14 ετών στο ίδιο το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου τα οποία αποτελούνται από 2 τμήματα 20 ατόμων το κάθε ένα.
Στο κτίριο του Συλλόγου διεκπεραιώνονται επίσης από το 2006  3 φορές/ χρόνο διαδικασίες αιμοδοσίας για τις έκτακτες ανάγκες του χωριού.

Πρόεδρος: Ιωάννης Παντέλογλου
Υπεύθυνος Χορευτικών Τμημάτων : Ελένη Παυλίδου
Υπεύθυνος Εκδηλώσεων : Γεώργιος Καλφόγλου
Υπεύθυνη Χοροδιδάσκαλος: Καραπιπέρη Δέσποινα
Τηλεφώνα Επικοινωνίας
Ιωάννης Παντέλογλου :6948238637
Ελένη Παυλίδου : 6979699508

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

88  +    =  97