«Ποδαρ’κό» για να πάει αλλιώτ’κα (καλύτερα) τούτη η χρονιά από το Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου

«Ποδαρ’κό» για να πάει αλλιώτ’κα (καλύτερα) τούτη η χρονιά

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 ώρα 6:00 μμ

Εθνικής Αντιστάσεως 33-Δάφνη 210 9707417

Η πρώτη μαζική συνάντηση στην αίθουσα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών, που δεν είναι άλλη από την κοπή της βασιλόπιτας με βασικούς «προσκεκλημένους» και «τιμώμενους» τα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 18.00 στην αίθουσα του συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 33-Δάφνη). Το Δ.Σ περιμένει συγχωριανούς και φίλους να ανταλλάξουν ευχές και να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τα δεκάδες παιδιά του συλλόγου.

Τα μουσικά κάλαντα από τα παιδιά του τμήματος σαντουριού και τη συμπαράσταση της δασκάλας τους Σταυρούλας Σπανού η οποία και πρότεινε τη συμμετοχή τους.

Το έθιμο του «μεσοτοπίτικου ποδαρ’κού» με αναφορές στην πέτρα, στο ρόδι, στο νερό και στο κλαδί της ελιάς – σύμβολα αντοχής, ευτυχίας και δύναμης…

Τα «ταχυδακτυλουργικά» από τον Μεσοτοπίτη Πάνο Χρ. Πιπίνη που κάθε παρουσία του στο σύλλογο καθηλώνει τους πάντες με τα μαγικά κόλπα του.

Το κόψιμο της βασιλόπιτας και το μοίρασμά της σε όλα τα μέλη και τους καλεσμένους.

Τον «Άγιο Βασίλη» που πιστός στο ραντεβού του με τα χωριανά παιδιά του συλλόγου θα τους μοιράσει τα δώρα που έχουν αγοραστεί γι’ αυτόν το σκοπό.

Τέλος θα γίνει και η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχνού του συλλόγου και θα διατίθεται το ημερολόγιο που είναι αφιερωμένο στα 100χρονα της ελευθερίας της Λέσβου.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  61  =  67