Παρουσίαση βιβλίου “Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου”

Στα μαύρα χρόνια της Γενοκτονίας και σε αυτά που ακολούθησαν αμέσως μετά, οι Πόντιοι πρόγονοί μας δεν ξέχασαν την γλώσσα τους.Λέει το δημοτικό άσμα: “την πίστην ατουν έλλαξαν την γλώσσαν ‘κι ενέσπαλαν”.Στις απάνθρωπες απαιτήσεις των Τούρκων να απαρνηθούν θρησκεία ή γλώσσα πολύ σοφά επέλεξαν κάποιοι την θρησκεία, μένοντας μέσα στην ψυχή τους Κρυφοχριστιανοί ! διατηρώντας την ποντιακή τους διάλεκτο. Εμείς τώρα σε καιρούς ειρηνικούς έχουμε χρέος αυτήν την γλώσσα να μην την αφήσουμε να χαθεί.Όχι μόνο οι ως εκ του Πόντου καταγώμενοι αλλά όλοι μαζι ως Έλληνες.

Με αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» με χαρά διοργανώνει βραδιά, παρουσίασης βιβλίου του Κυριάκου Σαχανίδη, με τίτλο Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 19:30 στην αίθουσα διαλέξεων του συλλόγου Κώστα Βάρναλη 12 Μετ/ση Αττικής.

Μέσα στους στόχους του συλλόγου, εκτός απ’ την εκμάθηση των ποντιακών παραδοσιακών χορών, την διατήρηση των ηθών και εθίμων των Ελλήνων του Πόντου, είναι και η διάσωση της αρχαιοτάτης ποντιακής διαλέκτου. Μέρος της εκδήλωσης είναι και η ανάγνωση ποιημάτων στα ποντιακά από παιδιά και μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν στα μαθήματα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου.

Σας περιμένουμε όλους

Είσοδος ελεύθερη

«Ατό την γλώσσαν ‘κι θα πρέπ’ν’αφήνουμ’ α να χάται.Ατό την γλώσσαν εχρωστούμ’ατο κι άλλο γλυκύν και πλουμιστόν,να αφήνουμ’σα παιδία μουν..και ‘κεινα σ’εκεινέτερα» Κ.Σαχανίδης

Ψυλλάκης Παναγιώτης                   Κωνσταντινίδου Κυριακή

Πρόεδρος Δ.Σ                                     Γεν. Γραμματέας

Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης

«Ο Εύξεινος Πόντος»

Κ. Βάρναλη 12, Μεταμόρφωση Αθήνα 14452

Τηλ,/ Fax.. +30 210 2826656 κιν: +30 6936997664

skype name : efxsinospontos
Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  83  =  84