Παρουσίαση του βιβλίου “Ο νονός μου ο καλόγερος” από την Αδελφότητα Σιβρισαριανών στη Νέα Ερυθραία

ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΙΒΡΙΣΑΡΙΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ»

 

 

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ματζάρη

«Ο νονός μου ο Καλόγερος

Από τα Καράμπουρνα της Σμύρνης στην Περαία Θεσσαλονίκης»

(των εκδόσεων Μπαλτάς)

την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας (Ελ. Βενιζέλου 4 – είσοδος από την πλαϊνή οδό Αλεξάκη – Καρασταμάτη).

Πρόκειται για τη μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του Καραμπουρνιώτη Μιχάλη Καλόγερου, που γεννήθηκε στο Μεγάλο Μολδοβάνι της Ερυθραίας το 1892, έζησε πολλά από τα ιστορικά γεγονότα που συντάραξαν την περιοχή της Ιωνίας και την Ελλάδα ως το 1922 και κατέληξε πρόσφυγας στη νεοϊδρυθείσα Περαία Θεσσαλονίκης, όπου πέθανε το 1986.

Στο παράρτημα του βιβλίου περιλαμβάνονται ένα σπάνιο συνταγολόγιο με ιδιαίτερα καραμπουρνιώτικα εδέσματα, ένα γλωσσάριο ιδιωματικών λέξεων, καθώς και εκτεταμένα σχόλια πάνω σε ιστορικούς, γεωγραφικούς και άλλους όρους του βιβλίου.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο συγγραφέας Αντώνης Ματζάρης, μαθηματικός, και ο επιμελητής του βιβλίου Θοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Δέσποινα Μουστάκη, ενώ καραμπουρνιώτικα τραγούδια θα τραγουδήσουν οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου του Πνευματικού Κέντρου Ν. Ερυθραίας, συνοδευμένες από το Σταμάτη Βλάχο στο τουμπελέκι και τον Κώστα Καίσαρη στο ακορντεόν.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

[mappress mapid=”83″]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

8  +    =  9