Παρουσίαση του βιβλίου «Η Άγνωστη Μικρά Ασία»

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 20.00 στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ» (Ν. Νικοδήμου 18 – 20 Πλάκα, Αθήναι) η Ζώνη ΙΙ, Περιοχής ΙV, του Θέματος 117Α της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Οργάνωσης LIONS διοργανώνει διάλεξη – παρουσίαση, με θέμα «Η Άγνωστη Μικρά Ασία» με ομιλητή τον συγγραφέα – λαογράφο και δημοσιογράφο κ. Γιώργο Λεκάκη και με αφορμή την κυκλοφορία του ομότιτλου βιβλίου του.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο κοινωνικών – ενημερωτικών εκδηλώσεων των LIONS με θέματα που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδος μας.

Τα έσοδα της βραδιάς, από την πώληση του βιβλίου, θα διατεθούν για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Γράφει στο οπισθόφυλλο ο εκδότης Ν. Πετρόπουλος:

«Ο πολυγραφότατος Γιώργος Λεκάκης, συγγραφέας-λαογράφος με εξαιρετικό έργο, καταθέτει άλλη μια μελέτη του, 420 σελίδων, για την άγνωστη πλευρά της Μικράς Ασίας. Τίτλος της «Η Άγνωστη Μικρά Ασία», που κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις «Κάδμος».

Έως τώρα το μεγάλο μερίδιο του ενδιαφέροντός μας σ’ αυτήν την περιοχή, κέρδιζε η Κωνσταντινούπολη φυσικά, και η Σμύρνη, η Έφεσος, η Μίλητος, η Τροία, η Πέργαμος, ίσως η Προύσα και η Αλικαρνασσός. Κι απ’ τον Πόντο, η Τραπεζούντα και η Κερασούντα. Παρ’ όλην την αδιαμφισβήτητη σπουδαιότητά τους, οι παραπάνω πολιτείες δεν είναι παρά ένα κομμάτι της Ιστορίας και της Γεωγραφίας του επισκοπούμενου χώρου. Το υπόλοιπο;

Αντίφελλος, Άσπενδος, Άσσος, Αφροδισιάς, Δίδυμα ή Βραγχίδαι, Ξάνθος, Παταρηίς, Σαγαλασσός, Σίδη, Σινασός, Σινώπη, άγνωστες λέξεις για τους πολλούς, γίνονται χειροπιαστές Ελλάδες της Ανατολής, μέσα από την ματιά, την πένα, τον φακό, την έρευνα του συγγραφέα.

Ο Γιώργος Λεκάκης εξελίσσεται σε έναν από τους σπουδαιότερους περιηγητές της εποχής μας, γιατί γράφει μόνο για ό,τι ο ίδιος έχει δει κι επισκεφθεί. Και δεν στέκεται εκεί. Οι συγκριτικές του αναφορές, μας ανοίγουν παράθυρα, για να σκεφτούμε μόνοι μας, παραπέρα…

Καλό ταξείδι, λοιπόν, σε μια Ελλάδα που δεν ξέρετε και που επισήμως και εξ απαλών ονύχων κανείς δεν φρόντισε να σας πει ποτέ πως υπάρχει…»

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στην Αθήνα

(Φειδίου 14-16, ΤΚ 10678 Αθήνα, τηλ. 210-38.38.068)

και στην Θεσσαλονίκη

(Ερμού 48, ΤΚ 54623 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-252.323)

και σε επιλεγμένα καλά βιβλιοπωλεία.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  58  =  63