Παρουσίαση του βιβλίου « Ανατολικά της Γεύσης » από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής και η cosmosware πραγματοποίησαν στην κατάμεστη από μέλη, φίλους του συλλόγου και πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους αίθουσα εκδηλώσεων DA VINCI, την παρουσίαση του βιβλίου « Ανατολικά της Γεύσης » της συγγραφέως Ιωάννας Αραμπατζή Τζανουδάκη.

Η παρουσίαση έγινε μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα, με πολύ συγκίνηση και νοσταλγία, αφού πριν την παρουσίαση του βιβλίου προβλήθηκε η ταινία «ΝΟΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ», με κείμενα του εξαίρετου Μικρασιάτη λογοτέχνη Χρήστου Σολομωνίδη, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το φωτογραφικό αρχείο του συλλόγου και μουσική, που έδωσε την δυνατότητα στο κοινό, να βρεθεί νοερά στην τότε όμορφη Σμύρνη!

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου.

Στο πάνελ, με τη σειρά που μίλησαν ήταν η πρόεδρος του συλλόγου κ. Παρασκευή Παπαγεωργίου, η εκπαιδευτικός κ. Ευαγγελία Κουνέλη, ο υπεύθυνος της cosmosware και εκδότης της εφημερίδας «ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ» κ. Φίλιππος Λέτζης, και η συγγραφέας κ. Ιωάννα Αραμπατζή -Τζανουδάκη.

Τον συντονισμό έκανε η Πρόεδρος του συλλόγου  Παρασκευή Παπαγεωργίου.

Την εκδήλωση έκλεισε η υπέροχη πολυμελής Βυζαντινή χορωδία της Αγίας Παρασκευής με τους τρείς μουσικούς, που τραγούδησαν τραγούδια της αγαπημένης μας πατρίδας της Μικράς Ασίας και ενθουσίασαν το κοινό!

Μας  τίμησαν με την παρουσία τους,

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία πατέρας Σταύρος Γούλας και ο πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής,

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Βορείου τομέα Αθηνών κύριος Κώστας Μανιάτης.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, η Πρόεδρος των παιδικών σταθμών-Δημοτική Σύμβουλος κυρία Μαργαρίτα Καβρουδάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Σωτήρης Ησαίας, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, Φώτης Αλεξόπουλος, η Πρόεδρος ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής κ. Άννα Γαϊτάνου,

Η κυρία Ειρήνη Bailey σύζυγος του πρώην Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Dr. John S. Bailey

Η Διευθύντρια και ο Υποδιευθυντής του 6ου Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής κ. Δέσποινα Μανδραγά και κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο καθηγητής μουσικής του 1ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής κ. Αντρέας Κατσικόπουλος και πολλοί εκπαιδευτικοί των σχολείων Αγ. Παρασκευής

Εκπρόσωποι αδελφών  Μικρασιατικών Συλλόγων,

Ο Γεν. Γραμματέας της Ενώσεων Μικρασιατών Θήβας και υπεύθυνος-δημιουργός του Δικτύου Ενημέρωσης Μικρασιατικών Συλλόγων mikrasiatis.gr κ. Δημήτρης Παντέλας,

Ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κύριος Τάσος Μίχας, και ο κύριος Σπύρος Παπασπύρος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγ. Κοσμάς « Ο Αιτωλός»

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που πιστεύουμε ότι έχουν την δύναμη όχι μόνο να μορφώσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, αλλά να μεταλαμπαδεύσουν σε αυτά, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, ώστε η νέα γενιά, να   γνωρίσει και να αγαπήσει αυτή την ευλογημένη και πολύπαθη πατρίδα μας, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

[nggallery id=34]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  6  =