Παρουσίαση του ντοκυμαντέρ “Μελί το ελληνοχώρι”

Ενωση Μαγνησίας Μ. Ασίας – Μικρασιατικός Σύλλογος Μελί Μεγάρων

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στο Σινέ Παράδεισος του Κορυδαλλού (Οδός Ζάππα 4 & Αγ. Γεωργίου) θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Μελί το ελληνοχώρι” σε σενάριο και σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου, μουσική Γιώργου Κομνά, φωτογραφία Παναγιώτη Γασπαρινάτου.

Πρόκειται για τη πρώτη καταγραφή του ελληνικού αυτού χωριού που δεν κατοικήθηκε ξανά ποτέ μετά την Καταστροφή του 1922. Το Μελί βρίσκεται στα μικρασιατικά παράλια, ακριβώς απέναντι από τις Οινούσες.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί το ιστορικό βιβλίο “Το Μελί της μικρασιατικής Ερυθραίας” που συνέγραψε η ιστορικός Αρχοντία Παπαδοπούλου καθώς και το ιστορικό λεύκωμα “Όσα δεν σβύνει ο χρόνος” που επιμελήθηκε (όπως και τα υπόλοιπα) ο Σύλλογος “Άγιος Ιωάννης Θεολόγος” Μελίου Μεγάρων.

Θα χορέψουν μελιώτικους χορούς τα συγκροτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων καθώς και του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, σε διδασκαλία Κατερίνας Κατσανδρή

Την εκδήλωση παρουσιάζει η συγγραφέας και ερευνήτρια Λαογραφίας κυρία Σούλα Μπότση

Παράλληλα θα λειτουργήσει Έκθεση Ζωγραφικής της Κάλλιας Παπαθεοδώρου και Φωτογραφίας από το Μελί του Αντώνη Παπαδόπουλου.

Συνολικός χρόνος παρουσίασης : 1 ώρα και 15΄ .

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  61  =  65