Παρουσίαση της Οι.Ομ.Κω στην Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκε την 13/12/2013 ειδική συνεδρίαση στην αναφερόμενη Κοινοβουλευτική Επιτροπή μετά από πρωτοβουλία της Οι.Ομ.Κω. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Άδωνις Γεωργιάδης όντας μέλος της Επιτροπής και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, με την έναρξη της συνεδρίασης προέβη σε εισαγωγή ενημερώνοντας για το παρελθόν τους παριστάμενους βουλευτές απ ’όλα τα κόμματα. Ακολούθησε η παρουσίαση της Οι.Ομ.Κω από τον Πρόεδρο Νικ. Ουζούνογλου ενώ συμμετείχαν στην συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω: Μ. Τσιτσάκος, Μ. Μαυρόπουλος, Ν. Αναγνωστόπουλος, Ευ. Μιχαηλίδης και Σ.Ν. Κίσσας. Ο Σύλλογος Ιμβρίων δεν προσήλθε στην συνεδρίαση, στέλλοντας επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία έθετε το θέμα της μη ανταπόκρισης της Επιτροπής στο παρελθόν στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί.

Η παρουσίαση της Οι.Ομ.Κω διήρκησε περίπου 45 λεπτά. Οι διαφάνειες της παρουσίασης μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της Οι.Ομ.Κω www.conpolis.eu . Στη συνέχεια παρεμβάσεις έκαναν πολλοί βουλευτές και μεταξύ αυτών:

– η κα. Μαρία Τριανταφύλλλου: που ζήτησε πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των Ομογενών και της νεολαίας της, τα

θέματα των Ομογενειακών σχολείων και κατά πόσο η επιστροφή των Κοινοτικών ακινήτων υλοποιήθηκε.

– Οι Βουλευτές Αντώνιος Γρέγος και Χρήστος Παππάς δήλωσαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλία με την Τουρκία.

– Αν και μη-μέλος της Επιτροπής ο κ. Βογιατζής (Βουλευτής Λέσβου) μίλησε λεπτομερώς και σε βάθος με την αποκάλυψη πολλών αληθειών για τα θέματα του Ελληνισμού της Πόλης και της Ίμβρου και Τενέδου.
– Ουσιαστικές παρεμβάσεις έκαναν οι βουλευτές : η κα. Όλγα Γεροβασίλη και οι κ.κ. Γρηγόρης Ψαριανός, Ιωάννης Μιχελάκης, Τέρενς Κουίκ και άλλοι.
Στη συνέχεια ακολούθησε σειρά απαντήσεων από την Οι.Ομ.Κω, Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τενεδίων Αθηνών κ. Απόστολος Κερκινέογλου και οποίος στην ομιλία τόνισε τον πολύ μικρό Ελλήνων που έχουν μείνει στην Τένεδο και την ανάγκη επειγουσών μέτρων για ενίσχυση των Ελλήνων της Τενέδου.
Στο τέλος της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συγκρότηση Υποεπιτροπής Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης-Ίμβρου και Τενέδου με την οποία θα υπάρχει μόνιμη συνεργασία. Η συνεδρίαση της. Η συνεδρίαση μεταδόθηκε αργότερα από το τηλεοπτικό δίαυλο της Βουλής.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

74  +    =  75