Παρουσίαση ταινίας, Μεγαλώνοντας σε έναν προσφυγικό οικισμό: Νέα Μάκρη

You are currently viewing Παρουσίαση ταινίας, Μεγαλώνοντας σε έναν προσφυγικό οικισμό: Νέα Μάκρη

Η κοινοφελής επιχείρηση Δήμου Μαραθώνος και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μακρηνών Λιβισιανών σας καλούν στην παρουσίασητ ης ταινίας -μαρτυρία με θέμα: Μεγαλώνοντας σ’ έναν προσφυγικό οικισμό: Νέα Μάκρη

που δημιουργήθηκε στα πλάισια των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, εμ την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και του Υπουργείου Πολιτισμού, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 στο Κινηματοθέατρο Αλίκη. Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Η ταινία διάρκειας 1 ώρας και 10΄ αποτελείται από αποσπάσματα των μονόωρων περίπου ατομικών συνεντεύξεων που έχει δώσει κάθε ένα από δέκα πρόσωπα που καταθέτουν τις μαρτυρίες τους για την ίδρυση και την ανάπτυξη του μικρασιατικού οικισμού της Νέας Μάκρης Αττικής.

Οι αφηγητές, που ανήκουν στην πρώτη γενιά των απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων, γεννήθηκαν στη Νέα Μάκρη και βίωσαν τις δύσκολες συνθήκες της προσφυγικής εγκατάστασης, τις προσπάθειες ένταξης, τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο και την έναρξη μιας πορείας προς την ανάπτυξη που σημειώνεται από τη δεκαετία του ’60.  

Αφήστε μια απάντηση