Παρουσίαση στη Νέα Ιωνία του βιβλίου «Ανατολή εξ Ανατολών» της Βούλας Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου

Έγινε στις 19 Μαϊου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής η παρουσίαση του βιβλίου «Ανατολή εξ Ανατολών» μετά από πρόταση και πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «21ος Αιώνας», ενώ τον συντονισμό και οργάνωση ανέλαβε ο εκδότης και διευθυντής της τοπικής εφημερίδας «ΖΩ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ» και της διαδικτυακής ZONEWS Τάσος Τατάρογλου.

Το βιβλίο περιέχει συλλογή με θέματα από το παρελθόν μιας προσφυγούπολης που δέχθηκε τους διωγμένους Μικρασιάτες Έλληνες. Ο τίτλος του σημαίνει το καινούργιο ξεκίνημα άρα την «ανατολή» ενός λαού που ήρθε από την Ανατολή δηλαδή την Μικρά Ασία.

Στα 15 ανεξάρτητα αλλά πολύ σχετικά μεταξύ τους κείμενα η συγγραφέας Βούλα Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου, η οποία είναι Χημικός του Παν/μίου Αθηνών, θυμάται, αναπολεί, περιγράφει, εξιστορεί ή μεταφέρει περιγραφές και αναφορές άλλων.

Οι πρωταγωνιστές ή ήρωες είναι πραγματικοί «ήρωες» με όλες τις σημασίες της λέξης. Άνθρωποι ως επί το πλείστον απλοί, καθημερινοί που οι συγκυρίες τους έριξαν στα βαθιά νερά. Άλλοι μόνο επιβίωσαν, άλλοι πέτυχαν και άλλοι μεγαλούργησαν. ‘Όλοι όμως κολύμπησαν και αντιμετώπισαν τις θύελλες με σθένος και κυρίως με αξιοπρέπεια.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής παράταξης «21ος Αιώνας» Νίκος Κουκουλάρης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ και της «Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας » Χάρης Σαπουντζάκης, η Γυμνασιάρχης του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Νίκη Αρέστη, ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Λάζαρης και οι εκπαιδευτικοί Θανάσης Ραυτόπουλος και Βασιλεία Τσάκωνα, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο, το οποίο σημειωτέον διανέμεται δωρεάν, διάβασε η ηθοποιός Αριάδνη Μελλίδου.

Στην φωτογραφία στο βήμα βρίσκεται ο κ. Χάρης Σαπουντζάκης ενώ η συγγραφέας κ. Βουλα Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου είναι στο μέσον.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

22  +    =  31