Παρουσίαση Ιστορικού Ημερολογίου στο Μπρίντιζι για την καταστροφή της Σμύρνης

Η Ελλληνική κοινότητα του Μπρίντιζι, της Λέτσε και του Τάραντα την 22α Φεβρουαρίου και ώρα έναρξης 18:00 προτίθεται να παρουσιασει στο Grande Albergo Internazionale di Brindisi το Ιστορικό Ημερολόγιο που είναι αφιερωμένο στον εμπρησμό της Σμύρνης, σε επιμέλεια και έκδοση του Ιστορικού Ινστιτούτου “Don Policarpo Scagliarini”  το οποίο επ’ ευκαιρία της επετείου των 90 χρόνων (1922 – 2012) του εμπρησμού, της καταστροφής της πόλεως της Σμύρνης εξέδοσε ένα ιστορικό ημερολόγιο στο οποίο αναφέρονται οι κυριώτερες φάσεις του τραγικού συμβάντος που έθεσε τέλος στον Ελληνισμό της Ασίας και απετέλεσε τον επίλογο της Αρμενικής Γενοκτονίας.
Το κείμενο, το οποίο έχει επιμεληθεί ο κ. Πάολο Σκαλιαρίνι, ενεργοποιεί τον αναγνώστη να ανασυνθέσει την κατάσταση στην Σμύρνη και τη Μικρά Ασία πριν και μετά το 1922, ιδωμένη και από την οπτική γωνία της Ιταλικής Κοινότητας που είχε αριθμητικά αξιοσημείωτη παρουσία.
Το ιστορικό ημερολόγιο κατέληξε να είναι ένα όργανο εύκολης εκμάθησης, ειδικά για εκείνους  και είναι πολλοί στην Ιταλία, που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στην Ανατολική Μεσόγειο κατα την περίοδο της πτώσης των κεντρικών αυτοκρατοριών και της ανάδυσης των Εθνικών Κρατών.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

1  +  6  =